De eerste 150 Shopping Awards vakexperts zijn aan boord

Categorie
Gepubliceerd op: 20 december 2019
Bijgewerkt op: 27 januari 2021
Geschreven door
Shopping Awards Zwart Goud Glitter (2) 800X400

Nieuw aan de Shopping Awards dit jaar is dat de winnaars van de Awards voor 50% worden bepaald door vakexperts (collega’s uit de e-commercebranche). Op dit moment zijn er al meer dan 150 Shopping Awards-vakexperts toegelaten. Zij zullen in de maand februari helpen met het beoordelen van de voor de Shopping Awards ingeschreven webwinkels.

Grote variëteit aan vakexperts

Aan de oproep van de stichting om Shopping Awards-vakexpert te worden, werd massaal gehoor gegeven. Inmiddels staan op onze website al meer dan 150 e-commerceprofessionals die, naast de stem van de consument, ingeschreven webwinkels van de Shopping Awards van de aankomende editie gaan beoordelen. Uiteenlopende vakexperts hebben zich gemeld, van CEO’s tot e-commerceprofessionals. Ongeveer 50% van de vakexperts komt uit de retail, de andere helft van de vakexperts komt van bedrijven die e-commerce-advies geven. Bekijk hier alle vakexperts.

Taak vakexperts

Shopping Awards-vakexperts beoordelen in februari middels een online vragenlijst vijf willekeurig geselecteerde, ingeschreven webwinkels aan de hand van vijf vragen:

  • Geef een rapportcijfer over de online propositie van het bedrijf. Denk hierbij aan aangeboden assortiment, prijsstelling, aangeboden betaalmethodes, leveringscondities, beschikbaarheid en openingstijden van de klantenservice, kwaliteit van de FAQ.
  • Geef een rapportcijfer over het navigatiegemak en de product/dienst vindbaarheid op de website.
  • Geef een rapportcijfer over de hoeveelheid en kwaliteit van de productinformatie en inspirerende content. Denk hierbij aan volledigheid van de productinformatie, productomschrijvingen, productafbeeldingen en/of productvideo’s, beschikbare reviews, geboden productinspiratie.
  • Geef een rapportcijfer over het gebruiksgemak van de website op desktop en mobiel. Beoordeel de website zowel op desktop als op een mobile device. Heeft de mobiele website hetzelfde gebruiksgemak als de desktop? Is de mobiele website responsive? Bekijk en vergelijk diverse pagina’s.
  • Geef een rapportcijfer over het onderscheidend vermogen en innovatieve karakter.

Om te garanderen dat het beoordelen eerlijk gebeurt, kunnen vakexperts niet een webwinkel beoordelen die valt onder een categorie waarin de vakexpert zelf werkzaam is.

Wie komt er in aanmerking om vakexpert te worden?

Vakexperts hebben minimaal drie jaar ervaring in e-commerce of retail, bij toeleveranciers of adviesbedrijven. Vakexperts zijn inhoudelijk specialist of hebben een leidinggevende positie. Ervaring en huidige positie komen controleerbaar naar voren in het persoonlijke Linkedin-profiel.

Met onder andere deze vernieuwing wil Stichting Shopping Awards de awarduitreiking transparanter, eerlijker en beter dan ooit tevoren maken.

Meld je nu aan!

Je aanmelden als Shopping Awards vakexpert kan nog steeds! Als je je aanmeldt, krijg je binnen twee weken bericht of je tot de Shopping Awards-vakgroep behoort.

Meld je aan als vakexpert

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp