Kabels.nl: “Wij bieden onze klanten de service die wij zelf ook willen ontvangen”

Categorie
Gepubliceerd op: 17 december 2019
Bijgewerkt op: 16 februari 2021
Geschreven door
Cables

De oprichters van Kabels.nl hadden dit domein achttien jaar geleden al geclaimd, maar hebben daar vervolgens lange tijd niks mee gedaan. Dat is natuurlijk zonde van zo’n duidelijk webadres en daarom is dit jaar de webshop gestart. En niet zonder succes, want inmiddels vinden dagelijks veel consumenten en mkb’ers de webwinkel voor, je raadt het al, allerlei kabels en gerelateerde producten. We spraken Claudia Reesink, Manager E-commerce B2C bij Kabels.nl, over het bedrijf, relevante e-commercetrends en de plannen voor de toekomst.

Kun je ons iets meer vertellen Kabels.nl? Waarom zijn jullie deze webshop gestart?

“Kabels.nl wil consumenten graag aan kwalitatief goede producten helpen en staat voor uitstekende  service. Voor veel consumenten is het niet altijd duidelijk welke kabel ze kunnen gebruiken om tot de beste resultaten te komen. Kabels.nl heeft veel vakkennis en helpt graag waar het kan. Naast dat Kabels.nl een groot assortiment van kabels aan kan bieden – met meer dan een miljoen kabels op voorraad – zijn wij ook gespecialiseerd in aanverwante producten. Ook voor het mkb overigens.”

Waar ben je het meest trots op binnen het bedrijf?

“Het meest trots zijn we op onze volledig geautomatiseerde processen. Zeker in een drukke periode als de feestdagenperiode kunnen we hier helemaal van genieten. Een achterstand in het verwerken van je bestellingen kan in deze periode al snel oplopen en voor veel stress zorgen. Om dan aan het eind van de dag te zien dat alle bestellingen alsnog op tijd de deur zijn uitgegaan en dat de klanten hun bestellingen dus, zoals beloofd, de volgende dag in huis hebben, dan zorgt dat voor enorm veel voldoening.”

Hoe gaan jullie om met concurrentie?

“Natuurlijk zijn wij niet de enige partij binnen de kabelmarkt, maar we kijken voornamelijk eerst naar onszelf. We willen bijvoorbeeld geen prijsvechter zijn en positioneren onszelf dan ook echt door een uitstekende service te verlenen. Zelf zijn we immers ook consument en we weten dat dit aspect essentieel is binnen onze markt. Een goede service, een passende verkoopprijs en een kwalitatief product vormen samen het recept om onze klanten verder te helpen om hun connectiviteitissues te verhelpen of te minimaliseren. Zolang wij onze klanten helpen zoals wij zelf geholpen willen worden, denken wij uiteindelijk een onderscheidende partij te kunnen zijn.”

Welke trends zie je in de e-commercemarkt?

2020 gaat ons nog persoonlijkere en betere gebruikerservaringen geven aangezien men nog meer gebruik gaat maken van machine learning en AI. De consument gaat er ook steeds meer van uit dat deze gepersonaliseerde ervaringen worden ingezet, al moet hij alleen nog even wennen aan het feit dat hiervoor wel data benodigd zijn en er hiervoor dus toestemming voor moeten worden afgegeven.”

“We zien natuurlijk ook de groei van marktplaatsen en de verplaatsing van het zoekgedrag van de consument naar deze platformen. Dit zorgt voor een andere benadering en voor veel nieuwe mogelijkheden. Daarnaast zijn we bijzonder benieuwd naar wat 5G ons gaat brengen. Wellicht een nog grotere toename in mobiele bestellingen, wat een goede mobiele weergave helemaal belangrijk gaat maken. Je zou denken dat iedereen hierin al is voorzien, maar regelmatig zien we dat dit nog niet altijd het geval is.”

Welke toekomstplannen hebben jullie nog?

“Voor de korte termijn ligt onze focus op marktplaatsen; we willen daar een nog stevigere positie op innemen. Voor de wat langere termijn willen we ook meer en meer AI gaan inzetten. Wij zien hier echt veel mogelijkheden om het online shoppen voor de consument extra interessant te maken. Zolang je transparantie biedt, zal de consument dit snel omarmen.”

Wat is op dit moment jullie grootste online uitdaging? En hoe pakken jullie deze uitdaging aan?

“Onze grootste uitdaging ligt op het trekken van bezoekers. Wij zijn van mening dat we klaar zijn voor een extra groei op dit gebied; het gehele order/verzendproces werkt geautomatiseerd en efficiënt en is daarmee klaar voor een toename. Deze groei willen wij gaan realiseren via algoritmen op het gebied van SEA en het slim gebruikmaken van content en data om zo geoptimaliseerde geautomatiseerde advertising toe te passen. Wij verwachten op dit vlak nog mooie slagen te kunnen maken.”

Verkoop je ook online aan andere landen?

“Ja, maar onze buitenlandse verkopen zijn nog relatief klein, aangezien we ons voor nu beperken tot België. De Nederlandse en Belgische markt hebben voor ons nog meer dan genoeg te bieden. Er zijn nog verschillende zaken die wij eerst met focus goed willen uitrollen voordat wij ons op andere landen gaan richten.”

“De drempel hierbij zit hem voornamelijk in het vertalen van de content. Op de achtergrond wordt hier al wel hard aan gewerkt, want ons order/verzendproces is hier al helemaal klaar voor. Zodra we een nieuwe storeview kunnen lanceren zal het snel gaan: dan moeten we nog zorgen voor de juiste betaalmethoden en het land toevoegen aan de afleverlanden en we zijn ‘online’. Er is dus geen zwaarwegend bezwaar om actief te zijn in andere landen; het heeft alles te maken met onze huidige focus en de beschikbare tijd.”

Waarom zijn jullie lid geworden van Thuiswinkel.org?

“Zoals ik al aangaf, willen wij een hoge mate van service en betrouwbaarheid aan onze klanten geven. We staan voor onze dienstverlening en producten, en hier hoort volgens ons dan ook een waarborg bij dat hetzelfde uitstraalt. Thuiswinkel Waarborg is het meest betrouwbare waarborg in de Nederlandse markt. Ook de consument is zich hiervan bewust; het waarborg geeft aan dat de webwinkel aan relevante wetgeving en eisen voldoet en dat zorgt voor vertrouwen. Hierdoor kan de consument er ook van op aan dat hij bij ons een zo goed mogelijke shopervaring heeft. Natuurlijk kan er onverhoopt iets misgaan bij een bestelling, maar wij doen er dan alles aan om de klant tevreden te stellen. Thuiswinkel Waarborg ondersteunt ons hierbij wanneer nodig en levert daarmee dus ook een goede service.”

Deel dit nieuwsartikel