5 september 2016

Bol.com en Fun optimaliseren met Icecat de online koopervaring voor speelgoed

kind in water met speelgoedcamera

Icecat, contentleverancier en business partner van Thuiswinkel.org, ontwikkelt een standaard voor productinformatie voor speelgoedmerken. De standaard voor het speelgoed wordt in samenwerking met bol.com en Fun gecreëerd en bevat eisen voor categoriespecifieke zoekfilters. Hierdoor kunnen deze e-tailers hun speelgoedklanten een betere online koopervaring bieden in de populaire online categorie van speelgoed.

Verbetering van online zichtbaarheid en conversie

Icecat werkt reeds samen met een aantal speelgoedmerken zoals VTech, Meccano en Zapf Creation, ten behoeve van hun e-commercekanaal, en zorgt hierbij voor het opnemen van afbeeldingen, marketingteksten, producthandleidingen, video’s, 3D-animaties, productspecificaties en zoekfilters. Deze rijke productinformatie helpt consumenten bij hun aankoopbeslissing en helpt merken en e-tailers de online zichtbaarheid van producten te vergroten en de conversie te verhogen. 

Automatisch aanleveren van productdata

In de speelgoedbranche groeit het bewustzijn dat productdata compleet en gestandaardiseerd aangeleverd moeten worden aan het e-commercekanaal. Het automatisch aanleveren van productdata leidt tot het terugdringen van handmatig werk. 

Volgens Marco de Vries, Senior Manager Content Solutions bij bol.com gebruikt bol.com Icecat al actief voor diverse categorieën. “Nu willen wij ook graag de speelgoedmerken aanmoedigen hun productinformatie via Icecat te gaan aanbieden. Dit levert zowel ons als de merken een grote efficiëntieverbetering op”.

Sven de Waele, Director Product & E-commerce van FUN voegt hieraan toe: “Wij zijn enthousiast dat er al speelgoedmerken zijn die reeds de productinformatie aanbieden via Icecat. Net als bol.com motiveren wij ook de overige speelgoedmerken om hun informatie via deze open catalogus te gaan aanbieden”. 

“Eén van de vele voordelen voor de merken is dat ze maar één open-content-bron hoeven te voorzien van productinformatie, omdat Icecat deze content kosteloos deelt met alle kanaalpartners. Indien een merk dat wil, kunnen er ook restricties op de contentdistributie geïmplementeerd worden”, aldus René Rozendal, Business Development Manager bij Icecat.