E-learning: Introductie in data

Gepubliceerd op: 8 februari 2024
Bijgewerkt op: 8 februari 2024
Data Rapportage Hand Met Pen 800X400
e-Academy

In deze e-learning gaan we dieper in op het belang van data voor (web)winkeliers en laten we zien hoe het effectief verzamelen en analyseren van gegevens kan leiden tot betere strategische beslissingen. Of je nu je online aanwezigheid wilt optimaliseren, het koopgedrag van klanten wilt begrijpen of je voorraadbeheer wilt stroomlijnen, deze e-learning voorziet je van de nodige kennis en vaardigheden om data als een waardevol hulpmiddel in je onderneming te integreren.

Data wordt niet voor niets het nieuwe goud genoemd. Veel e-commerceorganisaties zetten data al succesvol in om hun prestaties verder te optimaliseren. Binnen het mkb zijn er echter veel bedrijven die de eerste stappen met data nog moeten zetten. Deze bedrijven hebben mensen nodig die begrijpen wat een e-commercebedrijf nodig heeft op het gebied van data en wat data voor een e-commercebedrijf kan betekenen. In deze e-learning leer je om bij data te denken vanuit de bedrijfsvraag: wat wil ik leren over mijn organisatie, welke doelen stel ik, wat wil ik oplossen met data en met welke data ga ik dit doen? Met de juiste inzet van data kan je bedrijf op een efficiënte en veilige manier nog succesvoller worden.

Het juiste gebruik van data is uitermate waardevol voor vrijwel alle organisaties. En dus ook voor mkb-ondernemers: het begrijpen van klantgedrag, het optimaliseren van voorraadniveaus en het personaliseren van de winkelervaring is natuurlijk van onschatbare waarde. Daarnaast biedt data inzicht in welke marketingkanalen ondernemers moeten investeren voor het beste rendement.

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

Volg de e-learning​ of bekijk hier al onze e-learnings.​

Onderwerpen

Deel deze video

Recente artikelen over dit onderwerp

 • E-learning: Duurzaamheidsstrategie

  Gepubliceerd op 9 april 2024
  Video

  Deze e-learning voorziet je van praktische inzichten en concrete stappen om een effectieve duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen en te implementeren die uniek is voor jouw webshop.

  Duurzaamheidsstrategie 800 X 400
  e-Academy
 • Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

  Gepubliceerd op 4 april 2024
  Kennisartikel

  Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Daarnaast bevelen ze je webshop vaker aan en delen ze meer data. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

  Customerloyalty2
 • Data: Het nieuwe goud?

  Gepubliceerd op 28 maart 2024
  Kennisartikel

  Veel e-commerceorganisaties zetten data al succesvol in om hun prestaties verder te optimaliseren. Binnen het mkb zijn er echter veel bedrijven die de eerste stappen met data nog moeten zetten. Deze bedrijven hebben mensen nodig die begrijpen wat een e-commercebedrijf nodig heeft op het gebied van data en wat data voor een e-commercebedrijf kan betekenen.

  Data Binaire Code Digitaal 800X400
 • Thuiswinkel.org heeft een nieuwe business partner: GroupM

  Gepubliceerd op 22 februari 2024

  GroupM, een van de grootste mediainvesteringsmanagementgroepen ter wereld, is een nieuwe business partner van Thuiswinkel.org.

  Groupm 800 X 400