Black Friday: met deze tips ben je er helemaal klaar voor

Gepubliceerd op: 30 oktober 2022
Bijgewerkt op: 30 oktober 2022
Geschreven door
Feestdagen Black Friday 800 X 400
Business Partner

Black Friday wordt steeds populairder. Wil je meedoen aan dit shoppingfestijn, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? In dit artikel vind je diverse tips zodat je helemaal klaar bent voor deze dag. Deze tips zijn overigens toepasbaar voor alle feestdagen, dus ook voor Cyber Monday, Sinterklaas en kerst.

Richt de hele klantreis en campagnes in voor Black Friday

Bereid je campagnes goed voor. Juist tijdens Black Friday is de klantreis overzichtelijker dan ooit. In de See-fase is je doel vooral bereik, weergaven en merkherkenning. In de Think-fase komen we dichter bij Black Friday en ga je een stap verder in het retargeten van consumenten die je eerder hebt bereikt. Je doel is vooral verkeer. In de Do-fase wordt retargeting steeds belangrijker. De consument heeft zich nu georiënteerd en staat op het punt om een aankoop te doen.

Hoe maak je een succesvolle landingspagina voor Black Friday?

Maak een landingspagina voor Black Friday, houd hierbij rekening met het volgende:

  • Vang branded verkeer af met .nl/black-Friday/.
  • Gebruik geen jaartallen, zodat deze URL tijdloos is en je deze altijd kunt gebruiken. Zo bouwen ze linkwaarde op en worden ze beter gevonden.
  • Houd de URL altijd online.
  • Maak niet te veel pagina’s zodat je jouw linkwaarde beperkt tot een enkele pagina.
  • Zorg dat je pagina vindbaar is. Dit doe je door Black Friday toe te voegen aan je page titles en voeg eventueel twee regels tekst toe over Black Friday onderaan je pagina.

Zorg voor voldoende snelheid van je webshop

Tijdens Black Friday krijg je gigantisch veel verkeer in je webshop. Breng van tevoren in kaart of jouw webshop wel snel genoeg is. De snelheid van je webshop heeft namelijk directe invloed op het bouncepercentage en op je conversieratio. Alle bezoekers die je ontvangt in je webshop – waar je van tevoren veel geld aan hebt besteed – wil je ook laten converteren.

Naast je webshop is het ook belangrijk dat je je magazijn voorbereid op Black Friday.

Creëer extra conversie met schaarste en urgentie

Zorg ervoor dat Black Friday een tijdelijk karakter heeft, door bijvoorbeeld te communiceren: alleen op vrijdag, OP = OP. Zo creëer je urgentie waardoor klanten het gevoel krijgen dat ze nu direct wat bij jou moeten kopen. Als je wel ervoor kiest om Black Friday-deals langer dan een dag te tonen, bijvoorbeeld een week, zorg er dan bijvoorbeeld voor dat je dagdeals aanbiedt. Zo creëer je alsnog die urgentie, maar dan verspreid over een week.

Zorg dat je opvalt in de mailbox voor en tijdens Black Friday 2023

Consumenten ontvangen de dagen voor Black Friday ontzettend veel e-mails over Black Friday. Zorg dat je opvalt door bijvoorbeeld opvallende content, emoji’s of een extra korte of juist lange onderwerpsregel te gebruiken. A/B-test van tevoren je e-mails en verstuur uiteindelijk de winnende variant naar je klanten. Wees ook niet bang om te vaak te mailen.

Extra korting en pre-Black Friday voor je trouwe klanten

Juist tijdens dagen als Black Friday wil je je trouwe klanten behouden en niet kwijtraken aan de concurrent. Begin daarom op tijd en geef je klanten een speciale behandeling, zoals een korting via de nieuwsbrief die speciaal voor de klant geldt of een pre-Black Friday-event speciaal voor je trouwe klanten.

Met een pre-Black Friday-event kun je de vraag spreiden en de piekmomenten drukken. Maar ook juist urgentie creëren en bij je klanten een speciaal gevoel creëren van ‘exclusieve toegang’.

Testen voor een succesvolle Black Friday campagne

De laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste, tip is, testen! Je wilt niet tijdens de piek op Black Friday dat er iets misgaat. Dus test alles van te voren en denk aan je logistiek, systemen en e-mailcampagnes. Lees ook dit artikel met nog meer tips om het maximale uit je Black Friday campagnes te halen.

Deze blog is geschreven door business partner valentic.

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp