Online betalen

Online betalen

Om een goed inzicht te krijgen in de marktaandelen van de verschillende betaalwijzen in Nederland, brengen Thuiswinkel.org, Currence en GfK twee keer per jaar de eCommerce Payment Monitor uit. Daarbij kijken we onder andere naar de betaalmethoden waarmee consumenten online producten of diensten kopen. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan de helft (59%) van de ruim online aankopen die Nederlanders in 2017 deden is afgerekend met iDEAL?

Ook kijken we naar de betaalwijze per device (smartphone, tablet, laptop, etc.). De groei van online aankopen via de smartphone zet zich in 2018 onverminderd door. Zo werd er in 2018 16% van alle online aankopen via de smartphone gedaan, tegenover 13% een jaar eerder.

De eCommerce Payment Monitor is gebaseerd op data uit de Thuiswinkel Markt Monitor. In het onderzoek worden b2c-aankopen van producten en diensten meegenomen, ongeacht waar het product of de dienst gekocht wordt: thuis, op het werk, onderweg, in de winkelstraat of in de fysieke winkel (online instore via een tablet of zuil).

Thuiswinkel.org, Currence en GfK zijn kennispartners die deze eCommerce Payment Monitor gezamenlijk uitbrengen. Ben je geen lid of business partner van Thuiswinkel.org maar wil je wel graag een rapport bestellen? Vul dan het bestelformulier in.

Online betaalcijfers 2009-2013

Thuiswinkel.org heeft de laatste jaren cijfers verzameld over online betalen. Deze cijfers zijn onder andere afkomstig uit de Thuiswinkel Markt Monitor en publicaties van Currence, PayPal en De Nederlandse Bank.