Thuiswinkel.org-lid Beerwulf nieuwe aanvoerder CrossBorder Top 30

Categorie
Gepubliceerd op: 4 oktober 2019
Bijgewerkt op: 28 april 2021
Geschreven door
Shopping Awards Ster Trofee Bokaal 800X400

Beerwulf is de aanvoerder van de nieuwe CrossBorder Top 30, de lijst met de snelst groeiende Nederlandse e-commerce ondernemingen over de grens. De rangorde werd 3 oktober bekend gemaakt op het CrossBorder Event in Utrecht, georganiseerd door Twinkle en Dexport. Rituals won daar de CrossBorder Award voor de beste internationale marketingcampagne.

‘Your next move’, was het thema van het zevende CrossBorder Event, voorgezeten door Ben van der Burg op evenementenlocatie Mereveld. Sprekers van onder andere YourSurprise, Bakker.com en Charlie Temple deelden verhalen over internationaal verkoopsucces, net als DisQounts International, de lijstaanvoerder van de CrossBorder Top 30 van vorig jaar.

DisQounts’ opvolger Beerwulf verbindt brouwers aan (speciaal)bier kopers in inmiddels meer dan tien landen. Het platform uit de koker van Heineken wist zijn internationale omzet vorig jaar met niet minder dan 1.810 procent te laten groeien. Koffievoordeel bezet de tweede plek op de lijst met internationale snelgroeiers, gevolgd door Cookinglife.

De CrossBorder Top 30 van 2019:

  1. Beerwulf                                      
  2. Koffievoordeel                          
  3. Cookinglife
  4. De Isolatieshop
  5. Parkos
  6. Everlake eCommerce
  7. Fashcom
  8. BloomTheRoom
  9. Oger
  10. Werk Aan De Muur                
  11. HBL Online
  12. Podobrace
  13. UV-Fashions             
  14. Just Carpets
  15. Suitable                                      
  16. De Bijenkorf                             
  17. Solar Power Supply
  18. PastBook
  19. Rituals Cosmetic
  20. MamaLoes BabySjop
  21. Smartphonehoesjes.nl
  22. Lobbes
  23. CustomConcepts
  24. Snowcount
  25. EDC Retail
  26. Megekko
  27. SB Supply Europe
  28. Maxilia Relatiegeschenken
  29. Flinders
  30. Lucardi Juwelier

Voor de ranking in de CrossBorder Top 30 is de (procentuele) internationale omzetgroei van vorig jaar maatgevend. Voorwaarde is dat bedrijven het jaar ervoor al tenminste 100.000 euro omzet boekten over de grens, ook mag een onderneming niet louter op het buitenland gericht zijn.

CrossBorder Award

Vandaag werd ook de CrossBorder Award uitgereikt, een prooi voor Rituals. Het cosmeticabedrijf bleef de andere genomineerden Amsterdenim, Brabantia, Obelink en PastBook voor met ‘The Tradition of Giving’, een datagedreven marketingcampagne. ‘Rituals heeft internationaal klantreizen in kaart gebracht en vervolgens gericht awareness gecreëerd. Daarbij heeft het bedrijf veel getest, terwijl de merkwaarden overeind zijn blijven staan. De campagne heeft een ongekende return on investment gesorteerd, van meer dan 500 procent. Een terechte winnaar’, aldus de vakjury. Het keurkorps bestond uit Dennis Nieuwpoort (ABN Amro) Simone Hein (Philips), Tom de Vos (Fatboy, winnaar van de eerste CrossBorder Award), Jeroen Mirck (Marketingfacts en MarketingTribune) en Andreas Giese (Dexport).

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp