Bij veel webwinkels zorgen de coronamaatregelen voor een enorme groei aan bestellingen. Ook BEUK Meubels zag, toen iedereen thuis ging werken, dat de verkoop van met name het kantoormeubilair fiks toenam. Volgens oprichter Andrew Vafi is een goede communicatie in deze tijd nóg belangrijker geworden. Thuiswinkel.org sprak de gepassioneerde ondernemer over het verhaal achter zijn webwinkel.

Wat is BEUK?

“BEUK is een meubelwinkel die drie jaar geleden is opgericht door mij en twee compagnons. We noemen onszelf ‘andersdenkende idealisten’. Samen met Nederlandse meubelfabrikanten willen wij onze liefde voor kwaliteitsmeubels online doorvertellen en zo de wereld een beetje mooier maken.” 

Wat is voor jou duurzaam ondernemen?

“Ik vind het duurzaam dat we als maatschappij een gezonde economische balans creëren, waarmee we lang vooruit kunnen. We moeten contact maken met elkaar. Hierin heeft een online winkel een extra uitdaging. Wij doen dit door kwalitatief zeer goede producten te verkopen en door te zorgen dat in alles wat we doen ook rekening gehouden wordt met de natuur. Wij stimuleren mensen om duurzame meubels te kopen. Geen meubels die slachtoffer zijn van de wegwerpmaatschappij, die je maar één keer in elkaar kunt zetten en dus niet kunt meeverhuizen. Wij maken kwalitatief goede meubels, meubels voor de lange termijn, waar zelfs onze kinderen en kleinkinderen nog in zouden kunnen slapen, aan kunnen studeren en op kunnen zitten.”

Wat doen jullie nog meer aan duurzaamheid?  

“Uiteraard kopen wij ons hout uit verantwoord beheerde bossen. Maar we gaan verder. We gebruiken bijvoorbeeld niet alleen het beste stuk hout van onze bomen, maar e volledige boom wordt gebruikt. Wij houden niet van verspilling. Na montage bij onze klanten willen we ook geen rommel achterlaten, dus nemen wij onze verpakkingsmaterialen weer mee terug. Twee vliegen in één klap, want wij kunnen dit verpakkingsmateriaal dan hergebruiken.” 

En het businessmodel?

“Omdat onze klanten langer van onze meubels kunnen genieten, verkopen wij inderdaad minder. Maar wij vinden een investering in het milieu veel meer waard. Dé BEUK-manier om te vechten voor onze planeet en voor onze toekomst. En we vechten – gelukkig – niet alleen. Wij krijgen hulp van onze BEUK-fabrieken. Drie Nederlandse fabrieken, die ons helpen bij ons doel: het zorgen voor lokale werkgelegenheid, het gebruik van duurzame materialen, het maken van kwalitatieve meubels voor een betere natuur en met trots op wat we lokaal produceren.”

Hoe gingen jullie om met het effect van de coronacrisis?

“We werken nauw samen met Schaffenburg, een familiebedrijf in kantoormeubilair. Aangezien iedereen thuis ging werken, gingen de orders bij hen ook keer vier! We moesten deze groei samen goed verwerken. Soms moesten we de klant informeren dat het wat langer ging duren. We deden erg ons best om eerlijk te blijven, dichtbij te blijven en samen te kijken naar een goede oplossing. Het was hard werken om goede service te blijven leveren, al was het ook een mooie uitdaging. Klanten waren ook erg open, als je maar contact maakte. Dat is de basis van ondernemen.”

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Ellen de Lange 250x250
Ellen de Lange