Bij Thuiswinkel.org zijn we al enkele jaren actief bezig met duurzaamheid, waarbij de focus ligt op  logistiek, verpakken, consumentenbewustzijn en circulaire economie. Zo ken je vast onze tool Bewust Bezorgd wel. Ook bij Ecommerce Europe staat het onderwerp sinds dit jaar hoog op de agenda. De ambitie is om online retail een cruciale rol te laten spelen in de ontwikkeling van duurzame consumptie en circulariteit.

Ecommerce Europe ziet de digitalisering van onze samenleving als een kans om de overgang naar een duurzamere economie te maken en e-commerce speelt daarin een prominente rol. In het onderstaande filmpje wordt dat toegelicht.

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

In februari dit jaar startte officieel de ‘Working Committee on Sustainability’, waar ook Thuiswinkel.org onderdeel van uitmaakt. De leden delen hun netwerk en best practices om zo  gezamenlijk duurzame e-commerce een stap verder te brengen in Europa. In een gezamenlijk duurzaamheidsrapport, dat vorige maand uitkwam, maakt de commissie de balans voor het eerst op en staan enkele mooie initiatieven die op dit moment in Europa worden ontplooid op een rij.

De ontwikkelingen bij Ecommerce Europe zijn een logisch gevolg van de toenemende aandacht voor verduurzaming binnen het Europese beleid. Met de Green Deal en het Circular Economy Action Plan is duurzaamheid is niet meer weg te denken uit onze bedrijfsvoering en dit zal de komende jaren tot veel veranderingen gaan leiden. Als Thuiswinkel.org zijn we nauw betrokken bij de Europese ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en de implicaties hiervan op de e-commercesector in Nederland.

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze collega.

Ellen
Ellen de Lange