Je bent met jouw webshop het stadium van beginner ontgroeid en je kijkt met ambitie naar de webwinkels in de Twinkle top 100. Wat doen zij om zo succesvol te zijn? Wat kun jij met jouw bedrijf doen om daar te komen? Op deze pagina helpt Thuiswinkel.org webwinkeliers verder met uitblinken in e-commerce.
Hoe doe jij het ten opzichte van je concurrent? Google maar eens op 'e-commerce benchmark' en je komt veel websites tegen die je mogelijk inzicht kunnen geven. Het meten van KPI's is belangrijk voor het optimaliseren van je bedrijfsvoering. De gratis e-learning Digital Analytics geeft je direct toepasbare handvatten waarmee je direct jouw webwinkel naar een hoger niveau kunt tillen.
Wil je meer conversie halen uit je huidige bezoekers? In de e-learning Conversion Rate Optimization leer je wat conversieoptimalisatie is en hoe je de conversie in jouw webshop kunt verbeteren. Jurjen Jongejan, CRO-strateeg bij ISM eCompany, vertelt je hoe je jouw conversie kunt meten en verbeteringen kunt analyseren.
Als webshopeigenaar weet je precies wat je verkoopt, maar weet je ook precies wie je doelgroep is? Waarom en hoe komt de doelgroep bij jou? En voor wie doe je het eigenlijk allemaal? Het behouden van (tevreden) klanten is erg belangrijk voor een webwinkel. Het kan daarbij helpen om persona's van je doelgroep te maken en de customer journey (klantreis) in kaart te brengen. Wanneer heeft de klant bijvoorbeeld behoefte aan de producten die je verkoopt? Met behulp van de inzichten die een customer journey opleveren, kun je je bedrijfsprocessen, dienstverlening en contactmomenten met een consument optimaliseren. Hulp nodig bij het maken van een customer journey? Volg dan de gratis e-learning.
Wil je precies weten hoe klanten denken over je webshop en welke service je nog kunt verbeteren? Maak dan gebruik van reviews. Reviews zijn al jaren een belangrijke factor voor consumenten wanneer zij een product willen kopen. Met reviews vraag je aan je klanten waarom zij voor jouw webshop hebben gekozen en waarom anderen dat ook zouden moeten doen. Reviews beantwoorden vragen van de zoekende consument, stellen gerust en laten zien dat jouw webshop een betrouwbare plek is om te winkelen.
In samenwerking met Kiyoh, een bekende en betrouwbare aanbieder van reviews, bieden we exclusief voor leden Thuiswinkel Reviews aan. Tegen een scherp tarief (€ 12,50 voor 250 uitnodigingen per maand) kun je snel en gemakkelijk starten met het verzamelen van reviews. Wil je eerst proberen of het inzetten van reviews iets voor jou is? Dat kan! De eerste veertien dagen kun je de dienst namelijk gratis en vrijblijvend uitproberen.
Volgens onderzoek is 62% van de consumenten bereid om zijn bestelling op een later tijdstip dan de standaardbezorgtijd te ontvangen als dit milieuvriendelijker is. Daarnaast groeit de vraag van de consumenten naar duurzame bezorgopties. Bewust Bezorgd is de rekentool die inzicht geeft in de CO₂-impact van je eigen logistieke operatie én kan in de check-out aan je klanten laten zien welke bezorgoptie de duurzaamste is. Hierdoor informeer je je klanten niet alleen achteraf, maar creëer je voor de consument een moment waarop zij een weloverwogen, duurzame beslissing kunnen maken om hun bestelling op een milieuvriendelijke manier te ontvangen.
Wil jij inzicht in de CO₂-uitstoot van je webwinkel? Met de rekentool Bewust Bezorgd meet je hoeveel CO₂ je uitstoot bij de bezorging van pakketten en weet je wat jouw CO₂-voetafdruk is. Ben je van plan je impact te verkleinen, dan zie je via een persoonlijk dashboard welke aanpassingen effect hebben op de uitstoot van je webwinkel. Laat zien dat jij je actief inzet voor een groenere wereld. Het Bewust Bezorgd-logo laat zien dat je bezig bent met de verduurzaming van je webshop en helpt je om je te onderscheiden van je concurrentie. Neem je klant mee in dit proces en verlaag samen de CO₂-uitstoot van je webshop.
Consumenten en bedrijven kopen en verkopen steeds meer internationaal. De wereld wordt daarmee meer een global shopping mall, waarin grensoverschrijdende verkoop een steeds belangrijkere plaats inneemt. Hoewel veel consumenten een voorkeur hebben voor een gelokaliseerde webshop, in hun eigen taal en met lokale aanwezigheid, vermindert hun angst om cross-border aankopen te doen gestaag.
Online marketplaces, waar consumenten kunnen winkelen bij verschillende merken en retailers, zijn een belangrijk onderdeel geworden van de e-commercewereld. Steeds meer platformen stellen zich open als marketplace en bestaande marketplaces worden dominanter, zowel nationaal als internationaal. Dit leidt tot een verandering in klantgedrag: online shoppers beginnen hun zoektocht steeds vaker op een verkoopplatform in plaats van via een zoekmachine. Welke afwegingen spelen een rol bij het bepalen van je marketplace-strategie? Wat zijn überhaupt de voor- en nadelen en voor welke doeleinden kun je marketplaces inzetten? Hoe richt je je organisatie en (technische) bedrijfsprocessen op dit platform in om zo succesvol mogelijk te zijn? En hoe maak je optimaal gebruik van data en inzichten uit een marketplace? In deze bluepaper van ShoppingTomorrow krijg je antwoord op al deze vragen.
Wist je dat ... wanneer je eenmaal verkoper bent op een marktplaats, je je ook kunt laten certificeren door Thuiswinkel.org?
Online zichtbaar zijn is heel belangrijk voor webwinkels. Zeker als je webshop nog geen heel grote naamsbekendheid heeft, is het zaak om daaraan te bouwen. Dat kan op verschillende manieren:
Een artikel online bestellen en ophalen in de winkel? Loyaliteitspunten inwisselen in de webapp die gespaard zijn in de fysieke winkel? Een promotie aangepast op je voorgaande aankopen? Dit is allemaal mogelijk met een customer journey die omnichannel is ingericht. De verkoopkanalen bij deze customer journey sluiten namelijk allemaal naadloos op elkaar aan. Juist in een tijd waar de concurrentie tussen retailers groot is, klanten hoge verwachtingen hebben en technologie een centrale rol speelt, is een soepele koopervaring belangrijker dan ooit. Omnichannel is daarom noodzakelijk. Maar wat is een customer journey die omnichannel is ingericht? Wat is ervoor nodig en hoe richt je hem in bij jouw retailorganisatie? Deze e-learning helpt je daarmee.
Wanneer je webwinkel gaat groeien, kan alles opeens in een stroomversnelling raken. Houd je processen daarom goed in de gaten en maak regelmatig rondjes langs je afdelingen. Meer bestellingen kan zorgen voor meer vragen bij je klantenservice, en voor meer druk op je inpak- en verzendproces. Kunnen alle afdelingen die groei nog aan? Of wordt het tijd om op te schalen of uit te besteden. Zoek de juiste partners om mee samen te werken en vraag gerust anderen om tips of advies. Samen sta je sterker.