Campercontact helpt reizigers bij hun volgende overnachtingsplek

Categorie
Gepubliceerd op: 29 november 2023
Bijgewerkt op: 29 november 2023
Geschreven door
Campercontact Camperplaatsen

Met ruim 40.000 locaties in Europa is Campercontact een populaire app en website die camperaars helpt bij het vinden van geschikte plaatsen om te overnachten met hun camper. Vandaag spreken we Lars Smit, Chief Commercial Officer bij Campercontact, over de verschillende doelgroepen van het bedrijf, de onderscheidende waarde en over het lidmaatschap bij Thuiswinkel.org.

De drie doelgroepen van Campercontact

“We zijn in zekere zin een user generated platform. Dat wil zeggen dat gebruikers reviews, foto's en wijzigingen met ons delen en ook nieuwe locaties toevoegen. Momenteel hebben ruim 1 miljoen gebruikers die reizen met onze app en onderdeel zijn van onze community,” vertelt Smit.

Een tweede doelgroep waar het bedrijf zich de afgelopen tijd fors op in heeft gezet, zijn de beheerders van de campings en camperplaatsen op het platform. Smit: “Beheerders kunnen hun account aanmaken op Campercontact, zorgen voor meer zichtbaarheid, reviews ontvangen, hierop reageren en reserveringen ontvangen. We zorgen voor de verbinding tussen de camperaars en campings/camperplekken in Europa.”

Dan is er ook nog een derde doelgroep, namelijk de merken waar Campercontact samenwerkingsverbanden mee heeft. Smit deelt mee dat het bedrijf altijd open staat voor nieuwe partnerships met merken die complementair zijn aan hun niche.

De waarde van de community

Bij Campercontact is er sprake van een community die elkaar helpt de beste overnachtingslocatie te vinden: “Met meer dan 1 miljoen gebruikers komen er ontzettend veel reviews, foto’s en nieuwe locaties binnen. Samen zorgen zij ervoor dat het informatieaanbod blijft groeien en dat deze actueel blijft. Door en voor camperaars en daar zijn we trots op,” aldus Smit.

Onderscheiden op een stukje betrouwbaarheid

Zorgdragen voor de betrouwbaarheid van de data doen de reizigers niet alleen. Campercontact zet hier zelf ook zwaar op in. Ervoor zorgen dat de gegevens van de locaties kloppen is voor het bedrijf namelijk erg belangrijk. Smit: ‘’De betrouwbaarheid staat voorop.’’ Met meerdere moderatoren worden gegevens die op het platform binnenkomen gemonitord. Betrouwbaarheid is één van de pijlers van het bedrijf en een aspect waarmee het zich wil onderscheiden van de concurrentie.

Smit vertelt dat Campercontact de reizigers wil ontzorgen en geeft aan dat zij er op het platform van op aan moeten kunnen dat de locatie ook daadwerkelijk op de aangegeven plek is en de bijbehorende informatie klopt. Ook Thuiswinkel.org helpt bij deze kernwaarde: “Thuiswinkel.org heeft ons geholpen om onze Algemene Voorwaarden op orde te krijgen, heel belangrijk. Het Thuiswinkel Waarborg helpt bij het stukje betrouwbaarheid richting de camperaars. Daarnaast hebben we de ambitie om naast onze apps op Apple en Google onze web propositie verder uit te bouwen. Thuiswinkel.org helpt hierbij en is voor ons een hele waardevolle partner”.

Meer weten over Campercontact?

Wil je meer weten over een mogelijke samenwerking met Campercontact? Neem dan een kijkje op de website van het bedrijf. Ben je benieuwd naar de handige tools van Campercontact? Dan kan je een kijkje nemen via de apps die te downloaden zijn voor zowel Android-gebruikers via Campercontact - Camperplaatsen - Apps op Google Play als voor iOS-gebruikers via Campercontact in de App Store. Zo vind je de perfecte overnachtingslocatie voor jouw reis!

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp