Wat kopen consumenten tijdens de feestdagen en wanneer? Hoe belangrijk is Singles Day nu eigenlijk en blijft Black Friday alleen maar groeien? En wat was het nu eigenlijk effect van Corona afgelopen jaar? Het feestdagenonderzoek geeft inzicht in consumentengedrag tijdens de feestdagen en vergelijkt dit met echte omzetcijfers. 

Black Friday nog steeds het meest populair

Maar liefst 99% van de consumenten is bekend met Black Friday. Singles’ Day heeft momenteel een bekendheid van 75% en ook Cyber Monday kan met 82% nog niet tippen aan de bekendheid van Black Friday. Black Friday blijft dan ook voor bijna de helft van de consumenten bij uitstek een reden om te gaan winkelen, en om de planning van aankopen aan te passen. De omzetstijging in de week van Black Friday was dit jaar 97%, dit valt lager uit de afgelopen twee jaar (125% 2020 en 115% in 2019).

Onderzoek naar het Consumentengedrag

Om deze cijfers te verklaren voert Thuiswinkel.org ieder jaar, in samenwerking met Ruigrok NetPanel en GfK, onderzoek uit naar het (online) consumentengedrag tijdens de verschillende feestdagen. Hierbij wordt gekeken naar de intenties van consumenten, het daadwerkelijke gedrag en de online koopcijfers. De rapportage is gratis te downloaden voor leden en business partners van Thuiswinkel.org.

Download alles
Feestdagenonderzoek 2021
Downloaden

Exclusief voor leden en partners van Thuiswinkel.org

Feestdagenonderzoek 2019
Downloaden
Feestdagenonderzoek 2020
Downloaden