Reeks van 8 webinars start op 8 mei
Bijgewerkt op: 28 april 2023
MKB-Nederland en VNO-NCW pakken de verantwoordelijkheid en gaan in samenwerking met de Rijksoverheid om bedrijven en ondernemers zo goed mogelijk te informeren over de interpretatie en impact van de wetgeving, door o.a. de organisatie van een reeks van 8 (gesegmenteerde) webinars. Het eerste webinar, met als titel: "Al klaar voor 2025? Bereid je voor op wettelijke toegankelijkheidseisen van E-books en E-readers”, vindt plaats op 8 mei vanaf 15:30 tot 17:00 uur.
European Accessibility Act – aan de slag met digitale toegankelijkheid
Iedereen moet kunnen meedoen en zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Daar hoort participeren in de digitale wereld natuurlijk ook bij. Om producten en diensten toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, werd in 2019 de Europese Toegankelijkheidsrichtlijn, de European Accessibility Act, gepubliceerd en formeel aangenomen. Momenteel wordt deze richtlijn omgezet in Nederlands wetgeving en zal vanaf 28 juni 2025 in werking treden.
Voor welke producten en diensten geldt de richtlijn?
De toegankelijkheidsrichtlijn zal voor onderstaande producten en diensten (samenvatting) in werking treden;
- E-books en E-readers;
- geldautomaten en pinautomaten;
- websites en webwinkels;
- informatie bij het afsluiten van een telefoonabonnement of internetabonnement;
- computers en software voor op de computer;
- geldautomaten en pinautomaten;
- kaartjesautomaten voor de aankoop van (openbaar) vervoertickets;
- online bankieren en het afsluiten van leningen en hypotheken;
- (mobiele) telefoons;
- websites en apps om films te kijken.
Reeks van 8 webinars over de EU-Toegankelijkheidsrichtlijn voor producten en diensten
MKB-Nederland en VNO-NCW hebben de verantwoordelijkheid opgepakt en gaan in samenwerking met de Rijksoverheid bedrijven/ondernemers zo goed mogelijk informeren over de interpretatie en impact van de wetgeving, door onder andere de organisatie van een reeks van 8 informatieve (gesegmenteerde) webinars.
Webinar over EU-toegankelijkheidsrichtlijn E-books en E-readers
Op 8 mei (15.30 – 17.00 uur) wordt het eerste webinar georganiseerd onder de titel: “Al klaar voor 2025? Bereid je voor op wettelijke toegankelijkheidseisen van E-books en E-readers”.
Impact op leveranciers en ondernemers
Deelnemers aan het gratis webinar worden meegenomen in de brede scoop van alle veranderingen. We laten ze zien welke kansen toegankelijkheid biedt en vertalen complexe richtlijnen naar praktische tips. Tevens bieden we handelingsperspectief zodat eenvoudiger aan de wetgeving voldaan kan worden.
De richtlijn heeft impact op zowel fabrikanten/leveranciers van E-readers, uitgevers van E-books, maar ook voor de bedrijven/ondernemers die de producten aanbieden via bijvoorbeeld: webwinkels, elektronica winkels, boekenwinkels en tabakszaken.
Heb je interesse om de webinar te volgen?
Wil je meer informatie? Bekijk dan www.mkbtoegankelijk.nl, de projectwebsite van het programma MKB Toegankelijk van MKB-Nederland en VNO-NCW.
Onderwerpen
Deel dit nieuwsartikel
Recente artikelen over dit onderwerp
-
Hoe zit het met de online verkoop van vuurwerk dit jaar?
Gepubliceerd op 12 december 2024KennisartikelWist je dat je als webshop wel categorie 1- en 2-vuurwerk mag verkopen, maar niet mag verzenden? Lees alles over de verkoop van vuurwerk.
-
Gehele Black Week laat groei zien, wel een afname in aantal transacties
Gepubliceerd op 4 december 2024KennisartikelVoor het eerst sinds 2016 afname aantal transacties iDEAL op Black Friday, gehele Black Week laat juist groei zien.
-
De route naar circulaire e-commerce
Gepubliceerd op 21 november 2024CategorieDit whitepaper biedt een gedetailleerde analyse van de 334 grootste Nederlandse webwinkels en handelingskader op basis van uitgebreid literatuuronderzoek en best practices.
-
Whitepaper: De route naar circulaire e-commerce
Gepubliceerd op 21 november 2024DownloadDit whitepaper biedt een gedetailleerde analyse van de 334 grootste Nederlandse webwinkels en handelingskader op basis van uitgebreid literatuuronderzoek en best practices.