ShampooBars, winnaar Hair & Beauty Award

Categorie
Gepubliceerd op: 28 april 2023
Bijgewerkt op: 28 april 2023
Geschreven door
Shampoobars

De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. In de subcategorie Hair & Beauty, wat valt onder de categorie Persoonlijke Verzorging Powered by Riverty, wist ShampooBars de Award te bemachtigen. In dit artikel vragen we aan Lyan Garritsen, Founder Shampoobars, hoe zij dit wisten te doen. 

Wie zijn jullie en wat doen jullie? 

ShampooBars heeft vijf jaar geleden de eerste 100% plasticvrije Shampoo Bar op de markt gebracht in Nederland. "We vonden het bizar dat de meeste verzorgingsproducten voor 80% uit water bestaan. Hierdoor zit het verpakt in grote plastic flessen die allemaal vervoerd moeten worden. Een Shampoo Bar bevat alleen die 20% aan werkende ingrediënten en gaat gemiddeld net zo lang mee als 3 plastic shampoo flessen. Zo zijn niet alleen die grote vervuilende plastic flessen verleden tijd, ook bespaart het enorm veel ruimte en hierdoor ook co2", vertelt Lyan. Lyan vertelt dat het bedrijf inmiddels een uitgebreid assortiment met plasticvrije verzorgingsproducten aanbiedt. De Bars, die gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten, bevatten alleen wat jouw haar en huid echt nodig heeft: "Bij ShampooBars ontwikkelen wij zelf onze producten en weten we precies wat er in zit. Zo kunnen we achter ieder ingredient staan en is er voor elk type haar en huid een geschikte Bar", aldus Lyan. 

Waarom hebben jullie meegedaan met de Shopping Awards? 

Lyan vertelt dat ze het bij ShampooBars erg belangrijk vinden om de webshop te blijven vernieuwen en optimaliseren: "Het is onze missie om het mensen zo makkelijk mogelijk te maken om hun duurzame verzorgingsproducten te bestellen. Zelf vinden we onze webshop erg fijn in gebruik maar we waren natuurlijk erg benieuwd wat de vakjury hiervan zou vinden", aldus Lyan. 

Wat heeft het winnen van de award jullie gebracht? 

Lyan geeft aan dat een trots gevoel overheerst binnen het gehele team: "We zijn hartstikke trots op deze prestatie. Daarnaast merken we dat consumenten veel waarde hechten aan keurmerken en door de winst mogen wij een jaar lang communiceren dat we de beste webshop in de categorie Hair & Beauty zijn", vertelt Lyan.

Welke plannen hebben jullie nog voor de toekomst? 

Inmiddels zijn er al meer dan 200.000 huishoudens overgestapt op de producten van ShampooBars. De producten zijn verkrijgbaar bij zo’n 1.000 zelfstandige retailers door Nederland en België. Het bedrijf heeft voor komend jaar het doel om dit fors te gaan uitbreiden om zo nog meer mensen kennis laten maken met plasticvrij douchen. 


Wil je meer weten over Shampoobars? 

BEKIJK DAN DE WEBSITE > 

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp