ShampooBars, winnaar Hair & Beauty Award

Categorie
Gepubliceerd op: 28 april 2023
Bijgewerkt op: 28 april 2023
Geschreven door
Shampoobars

De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. In de subcategorie Hair & Beauty, wat valt onder de categorie Persoonlijke Verzorging Powered by Riverty, wist ShampooBars de Award te bemachtigen. In dit artikel vragen we aan Lyan Garritsen, Founder Shampoobars, hoe zij dit wisten te doen. 

Wie zijn jullie en wat doen jullie? 

ShampooBars heeft vijf jaar geleden de eerste 100% plasticvrije Shampoo Bar op de markt gebracht in Nederland. "We vonden het bizar dat de meeste verzorgingsproducten voor 80% uit water bestaan. Hierdoor zit het verpakt in grote plastic flessen die allemaal vervoerd moeten worden. Een Shampoo Bar bevat alleen die 20% aan werkende ingrediënten en gaat gemiddeld net zo lang mee als 3 plastic shampoo flessen. Zo zijn niet alleen die grote vervuilende plastic flessen verleden tijd, ook bespaart het enorm veel ruimte en hierdoor ook co2", vertelt Lyan. Lyan vertelt dat het bedrijf inmiddels een uitgebreid assortiment met plasticvrije verzorgingsproducten aanbiedt. De Bars, die gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten, bevatten alleen wat jouw haar en huid echt nodig heeft: "Bij ShampooBars ontwikkelen wij zelf onze producten en weten we precies wat er in zit. Zo kunnen we achter ieder ingredient staan en is er voor elk type haar en huid een geschikte Bar", aldus Lyan. 

Waarom hebben jullie meegedaan met de Shopping Awards? 

Lyan vertelt dat ze het bij ShampooBars erg belangrijk vinden om de webshop te blijven vernieuwen en optimaliseren: "Het is onze missie om het mensen zo makkelijk mogelijk te maken om hun duurzame verzorgingsproducten te bestellen. Zelf vinden we onze webshop erg fijn in gebruik maar we waren natuurlijk erg benieuwd wat de vakjury hiervan zou vinden", aldus Lyan. 

Wat heeft het winnen van de award jullie gebracht? 

Lyan geeft aan dat een trots gevoel overheerst binnen het gehele team: "We zijn hartstikke trots op deze prestatie. Daarnaast merken we dat consumenten veel waarde hechten aan keurmerken en door de winst mogen wij een jaar lang communiceren dat we de beste webshop in de categorie Hair & Beauty zijn", vertelt Lyan.

Welke plannen hebben jullie nog voor de toekomst? 

Inmiddels zijn er al meer dan 200.000 huishoudens overgestapt op de producten van ShampooBars. De producten zijn verkrijgbaar bij zo’n 1.000 zelfstandige retailers door Nederland en België. Het bedrijf heeft voor komend jaar het doel om dit fors te gaan uitbreiden om zo nog meer mensen kennis laten maken met plasticvrij douchen. 


Wil je meer weten over Shampoobars? 

BEKIJK DAN DE WEBSITE > 

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard

  Gepubliceerd op 18 april 2024
  Kennisartikel

  Vergelijk jouw eigen prestaties met de branche via het online dashboard, exclusief voor leden en businesspartners.

  Online Marketing Data Statistieken Op Beeldscherm En Mobiele Telefoon 800X400
 • Embedded Lending als kans voor jouw bedrijf

  Gepubliceerd op 17 april 2024

  Embedded Finance gaat een stap verder dan traditionele bancaire diensten: financiële functies worden hierbij geïntegreerd in platforms en andere SaaS-oplossingen. Rabobank biedt een breed assortiment hiervan aan.

  Ondernemerschap
  Business Partner
 • Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

  Gepubliceerd op 4 april 2024
  Kennisartikel

  Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Daarnaast bevelen ze je webshop vaker aan en delen ze meer data. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

  Customerloyalty2
 • Data: Het nieuwe goud?

  Gepubliceerd op 28 maart 2024
  Kennisartikel

  Veel e-commerceorganisaties zetten data al succesvol in om hun prestaties verder te optimaliseren. Binnen het mkb zijn er echter veel bedrijven die de eerste stappen met data nog moeten zetten. Deze bedrijven hebben mensen nodig die begrijpen wat een e-commercebedrijf nodig heeft op het gebied van data en wat data voor een e-commercebedrijf kan betekenen.

  Data Binaire Code Digitaal 800X400