Waarom heb je een repricer nodig als online verkoper?

Categorie
Gepubliceerd op: 4 augustus 2022
Bijgewerkt op: 4 augustus 2022
Geschreven door
Pricetweakers Blog
Business Partner

Het internet is de snelste en gemakkelijkste manier om mensen te bereiken. Het is geen verrassing dat e-commerce jaar na jaar groeit. In 2022 schat Insider Intelligence dat de verkoop van e-commerce in 2022 $ 5 biljoen en tegen 2024 $ 6 biljoen zal bedragen. Een van de factoren die bij deze toename helpen, zijn online marktplaatsen. Maar wat zijn online marktplaatsen precies? 

Een online marktplaats is een website die verkopers met kopers verbindt. Veel bedrijven maken gebruik van online marktplaatsen omdat je hier veel klanten bereikt. Volgens Statista ging 47% van de online verkopen via online marktplaatsen. Dus voor verkopers vertaalt zich dat in meer klanten en meer winst. Er zijn verschillende online marktplaatsen

Maar om te overleven op online marktplaatsen heb je een strategie nodig. Een van de meest gebruikte technieken is het regelmatig wijzigen van de prijzen. De bekende Amerikaanse markplaats doet dit en het werkt perfect voor hen. Business Insider ontdekte dat zij de prijzen van zijn producten 2,5 miljoen keer per dag wijzigt. Dat betekent dat een product op deze marktplaats gemiddeld elke 10 minuten van prijs verandert. Voor hen werkt dit tot in de perfectie omdat DZone ontdekte dat door het gebruik van die prijsstrategie de winst met 25% steeg! 

Met het aantal producten dat deze Amerikaanse marktplaats heeft is het onmogelijk om de prijzen van hun producten handmatig aan te passen. Dus, hoe doen ze dat? De Amerikaanse marktplaats geeft zijn geld uit aan dataprogramma's. DZone merkte op dat ze meer dan een miljoen servers heeft waarop ze meer dan 1.000.000.000 GB aan informatie hosten. Ze gebruiken al deze gegevens om gepersonaliseerde aanbevelingen, prijsoptimalisatie en gerichte marketing aan klanten te geven. 

Dezelfde logica geldt ook voor de grootste online marktplaats van Nederland en België. Ze veranderen de prijzen van hun producten regelmatig. En dat doen ze natuurlijk niet handmatig omdat ze veel producten aanbieden. Om die reden moet je een repricer gebruiken. 

Een repricer is een programma waarmee je de prijzen van je producten kunt aanpassen en je concurrenten op online marktplaatsen, zoals die hiervoor genoemd, kunt volgen. Een repricer-software helpt verkopers ook om de Buy Box te winnen, wat het uiteindelijke doel is. BigCommerce ontdekte dat 82% van de Amerikaanse marktplaats-verkopen via de Buy Box verloopt. Het winnen van de Buy Box betekent dus meer omzet en winst. 

Kortom, online marktplaatsen zijn perfecte plaatsen voor verkopers om reclame te maken voor hun producten, omdat ze veel potentiële klanten bereiken. Maar om de Buy Box te winnen en je concurrenten voor te blijven, moet je een hulpmiddel hebben om je te helpen. Repricers-programma's zijn hulpmiddelen waarmee je als verkoper kunt concurreren op online marktplaatsen. 


Deze blog is geschreven door business partner Pricetweakers

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp