Toffe Sokken, winnaar Ondermode & Lingerie Award

Categorie
Gepubliceerd op: 11 mei 2023
Bijgewerkt op: 11 mei 2023
Geschreven door
Toffesokken

De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. In de subcategorie Ondermode & Lingerie, wat valt onder de categorie Mode Powered by Dexport, wist Toffe Sokken de Award te bemachtigen. In dit artikel vragen we aan Leonieke Hennes en Stijn Menkehorst, oprichters van Toffe Sokken, hoe zij de Award wisten te winnen.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Leonieke en Stijn zijn in 2014 het bedrijf Toffe Sokken gestart. Hun interesse in het maken van toffe sokken begon eerst als een grap, maar werd al vrij snel serieus: “Waar we in 2014 eerst nog vanuit huis te werk gingen, begonnen merken onze webshop al snel te vinden en kwamen ze bij ons aan met de vraag of wij ook hun sokken wilden verkopen. We hebben ons toen toegespitst op ‘mismatched’ sokken. Dit zijn twee verschillende sokken binnen hetzelfde thema en in één paar”, aldus Leonieke en Stijn.

Waarom hebben jullie meegedaan met de Shopping Awards?

Bij Toffe Sokken doen ze nu al een aantal jaar oprij mee met de Shopping Awards. Naast de uitdaging om een Award te bemachtigen, wordt de feedback die het bedrijf ontvangt van zowel het publiek als de jury als heel waardevol gezien: “We kunnen de feedback goed gebruiken bij het verbeteren van onze webshop. Zo hebben we bijvoorbeeld met de opmerkingen van vorig jaar onze manier van zoeken (en tegelijk ook van het vinden) helemaal aangepast. Hiermee kunnen onze klanten nu nog sneller de geschikte sok vinden die ze zoeken”, aldus Leonieke en Stijn.

Wat maakt jullie webwinkel zo bijzonder?

Toffe Sokken bevindt zich in een nichemarkt en beschikt over een ruim assortiment aan mismatched sokken, volgens Leonieke en Stijn een punt wat het bedrijf zo bijzonder maakt: “We verkopen geen sportsokken of bijvoorbeeld zwarte kousen. Onze mismatched sokken en andere producten zijn leuk om als cadeau te geven of te krijgen”, vertellen Leonieke en Stijn.

Een ander punt waar het bedrijf zich op weet te onderscheiden is dat het een relatief klein bedrijf is en daardoor heel goed contact heeft met de meeste van hun klanten. Bij het bedrijf zien ze dan ook dat de klanten vaak weer terug komen voor het nieuwe assortiment. Volgens Leonieke en Stijn zijn dit ook doorslaggevende punten geweest voor het winnen van de Award.

Wat heeft het winnen van de award jullie gebracht?

Het winnen van de Award heeft het bedrijf vooral veel publiciteit gebracht en ook een hele lading van leuke reacties van hun klanten. Na het winnen van de Award hebben ze bij Toffe Sokken nog veel goede plannen voor de toekomst: “Voorlopig blijven we nog lekker doorgaan met ToffeSokken.nl en proberen we nog meer sokkenmerken te vinden en aan te bieden aan onze klanten. Daarnaast overwegen we ook om een eigen sokkenmerk op te starten en vinden we het leuk om met onze sokkenkeet op de festivals te staan, waar we weer een breder publiek mee bereiken”, aldus Leonieke en Stijn.


Ben je benieuwd naar het bedrijf en hun verdere plannen?

BEZOEK DAN DE WEBSITE >

*De foto is gemaakt door fotograaf Nico Brons

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp