Superdoos.nl: “De verzenddoos is het eerste fysieke contact van je klant met je webwinkel”

Categorie
Gepubliceerd op: 8 mei 2020
Bijgewerkt op: 27 januari 2021
Logistiek En Retouren Dozen Retour Sturen 800X400

Superdoos.nl levert kartonnen dozen op maat en staat voor goedkoop, makkelijk en snel. Via deze nieuwe business partner van Thuiswinkel.org kun je gemakkelijk online verzenddozen samenstellen, krijg je direct een prijs tot 5000 stuks en wordt je bestelling al in vijf tot zeven werkdagen in Nederland en België geleverd. We spraken Jaap van der Heijden, directeur en oprichter van Superdoos.nl, over zijn bedrijf en de belangrijkste e-commercetrends. Tot slot heeft hij nog drie belangrijke tips voor webwinkeliers.

Waarmee onderscheiden jullie jezelf van de concurrentie?

Ik ben bijzonder trots op onze snel groeiende klantenkring en op het feit de veel klanten bij ons terugkomen om opnieuw dozen te bestellen. Het draait in onze markt immers om langetermijnrelaties. Klanten plaatsen vaak een eerste order vanwege de lage prijs of de snelle levertijd. Maar de klanten blijven bij ons omdat ze op ons kunnen bouwen. Een verzenddoos is tenslotte een onmisbare schakel in het proces van onze klanten, en het eerste fysieke item dat de eindklant in handen krijgt aan de voordeur.

Wat zijn voor jullie de belangrijkste e-commercetrends in 2020?

  • Goedkoper – De marges staan onder druk in de e-commercemarkt. Grote spelers als Coolblue, bol.com en sinds kort ook Amazon domineren de markt. Wij willen de minder grote spelers de middelen bieden om de concurrentie aan te kunnen gaan met goedkope verpakkingen op maat.
  • Duurzamer – Verduurzaming is een bijzonder belangrijke ontwikkeling binnen de e-commercebranche. Samen met het KIDV en Thuiswinkel.org zijn wij aan het onderzoeken hoe wij een steentje kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de verpakkingen in de online retailsector.

Wat zijn jullie plannen voor de (nabije) toekomst?

We willen ons online assortiment verder uitbreiden in de vorm van extra kartonkwaliteiten en doostypes. Daarna is het nog een grote wens van ons om extra opties als bedrukking op de verzenddozen ook mogelijk te maken op de website.

Welke drie concrete tips (adviezen) hebben jullie voor onze leden?

  • Betaal niet te veel voor je verpakkingen. Bekijk eens of je een extra doosformaat in je assortiment kunt opnemen om zo vulmateriaal besparen. Op deze manier kun je ook meer per kubieke meter transporteren, wat natuurlijk een positieve invloed heeft op moeder natuur.
  • Zadel een klant niet onnodig op met vulmateriaal. Een klant wil dolgraag jouw product ontvangen, maar geen (veel) te grote doos vol met vulmateriaal. De doos is het eerste fysieke contact van je klant met je webwinkel. Zorg dus voor een passende doos waar je klant bij van wordt.
  • Als je dozen van je leverancier gaat hergebruiken voor verzending naar je klant, gebruik dan geen ducttape voor de versteviging. Dit maakt de doos veel slechter recyclebaar. Gebruik in plaats hiervan papieren tape of nieuwe dozen.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp