SteigerbuisOnline, winnaar Nieuwe Technologieën & Innovaties Award

Categorie
Gepubliceerd op: 17 mei 2023
Bijgewerkt op: 17 mei 2023
Geschreven door
Boybrabander Steigerbuisonline

De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. SteigerbuisOnline is de winnaar van de PostNL Nieuwe Technologieën & Innovaties Award. In dit artikel vragen we aan Boy Brabander, oprichter van het bedrijf, hoe zij de Award wisten te winnen.

Inspireren met innovatieve mogelijkheden

SteigerbuisOnline, dat 10 jaar geleden is ontstaan, maakt industriële producten met steigerbuizen en buiskoppelingen van staal en aluminium. Het bedrijf probeert de klant te inspireren met de innovatieve mogelijkheden van hun producten: “Vanaf dag een zijn wij al bezig met innovatie. We proberen voor te lopen op de vraag van de klant en proberen zo ook meer vraag te creëren en onze klanten op ideeën te brengen”, vertelt Boy.

Deelname aan de Shopping Awards

Toen ze bij SteigerbuisOnline meer per toeval de vakprijzen van de Shopping Awards tegenkwamen, werden ze getriggerd om mee te doen en een goede pitch op te stellen: “De PostNL Nieuwe Technologieën & Innovaties vakprijs sloot perfect aan op waar wij mee bezig zijn. Met onze innovatieve 3D tool kunnen we snel schakelen om direct op de behoeften van de klant in te kunnen spelen. Daarnaast hebben we ook het bestelproces en de website goed in kunnen richten. Hiermee hadden we een sterk verhaal en hebben we een uitgebreide pitch ingediend, die uiteindelijk heel goed heeft uitgepakt”, aldus Boy.

Ook de jury was erg enthousiast over de case die het bedrijf had ingediend: “Het is bijzonder knap om een categorie als steigerbuizen nieuw leven in te blazen door middel van dynamische en klantvriendelijke interface die het configureren en bestellen eenvoudig en interactief maakt. Zowel de innovatieve oplossing als de pitch voor de jury was authentiek en gedreven vanuit ondernemerschap. We zien een duidelijke ambitie om SteigerbuisOnline naar een hoger niveau te tillen”, aldus de jury.

Belangrijkste prijzen in Nederland

De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. De winst van een Award kan dan ook veel met zich meebrengen. Ook Boy geeft aan dat de winst meer had gebracht dan dat hij vooraf had gedacht: “Het is al leuk om als klein bedrijf het hele proces mee te maken. De uitdaging om een pitch voor te bereiden en de jury daarmee proberen te overtuigen was al heel leuk. Daarnaast hebben we tijdens het gala ook nog veel leuke contacten opgedaan en hebben we na de winst ook veel publiciteit gekregen wat we niet hadden verwacht”, vertelt Boy.


Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd en wil je meer weten over SteigerbuisOnline?

BEZOEK DAN DE WEBSITE >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp