Social Deal: Succesvol door een goede werksfeer

Categorie
Gepubliceerd op: 19 februari 2019
Bijgewerkt op: 22 maart 2021
Geschreven door
Interviews Social Deal Restaurant 800X400

Social Deal is een kleine acht jaar geleden door Bart Oosterholt en Rens van den Berg opgezet als een plaatselijk aanbiedingenplatform voor Maastricht. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot grootste beleveniswebsite voor heel Nederland, met deals voor bijvoorbeeld uiteten gaan, hotels en dagjes weg, en wordt de app maandelijks door meer dan twee miljoen mensen gebruikt. We spraken met Rens over de begintijd, de huidige gang van zaken en de toekomstplannen van het platform.

“We waren dag en nacht bezig om ons bedrijf op poten te krijgen”, begint Rens zijn verhaal. “Overdag de boer op naar ondernemers en 's avonds (en ’s nachts) alles in gereedheid brengen en programmeren om de website zo snel mogelijk online te krijgen. We waren toen bij lange na niet de enige in de markt; circa zestig andere bedrijven waren op een soortgelijke manier actief, waaronder enkele grote mediabedrijven. Maastricht was toentertijd onze eerste stad en de allereerste deal was met een restaurant. Deze aanbieding was meteen een succes en vanaf daar zijn we toen verder gaan bouwen.”

Ondanks de felle concurrentie lukte het Social Deal om het hoofd boven water te houden en uiteindelijk dus uit te groeien tot een landelijk platform. De reden volgens Rens? “Vanaf de start wilden we het beter doen dan de rest door het ondernemer- en klantvriendelijker te maken. Daarnaast werken wij hyperlokaal: we geven consumenten de mogelijkheid om hun stad te ontdekken voor een onverslaanbare prijs. En we bieden elke dag deals aan, ook dat heeft zeker bijgedragen aan ons succes.

Ook oog voor eigen medewerkers

Maar Social Deal zet zich niet alleen maar in om het zo goed mogelijk te maken voor ondernemers en klanten. Ook voor het eigen personeel wordt goed gezorgd, getuige de prijs voor Beste Werkgever van Nederland die het bedrijf eind vorig jaar in ontvangst heeft mogen nemen. “Wij hebben een relatief jonge organisatie en we hebben goed nagedacht over wat wij ze het beste kunnen bieden. Uit ons onderzoek kwam naar voren dat ze veel waarde hechten aan een goede werksfeer. Daarom zorgen wij naast een marktconform salaris voor gezellige borrels en feesten en bieden we allerlei trainings- en ontwikkelingsprogramma’s aan. Verder krijgt iedereen met een goed idee de ruimte om dit te pitchen of verder te ontwikkelen."

Om zich verder te kunnen positioneren als hét aanbiedingenplatform van Nederland is Social Deal een aantal jaar geleden lid geworden van Thuiswinkel.org. “We zijn lid geworden om onze klanten te laten zien dat we voldoen aan alle kwaliteitseisen die belangrijk zijn op het gebied van veiligheid en wet- en regelgevingen. Vanaf de start verwerken we betalingen en klantgegevens op de juiste wijze en dat is iets dat vandaag de dag nog belangrijker is geworden. Daarom is het fijn om het Thuiswinkel Waarborg te kunnen voeren op onze site. Je betrouwbaarheid naar de consument is immers bijzonder belangrijk.”

Olievlek

Het team van Social Deal is overigens nog lang niet klaar en ziet er ook geen heil in om nu al op hun lauweren te rusten. Elke maand worden er een à twee nieuwe steden aan het platform toegevoegd, waardoor het bedrijf zich als olievlek verspreidt. Hierbij wordt overigens al sinds begin 2012 over onze landsgrenzen gekeken: “Met name in België en Duitsland willen we nog verder groeien. In Nederland hebben we een landelijke dekking, al groeien we daar ook nog steeds op het gebied van deals, leden en app-gebruikers. Maar in België en Duitsland willen we ons ook geografisch nog verder uitbreiden en voelen we zeker nog een honger om meer steden te openen.”

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp