“Marktplaats is een plek waar verhalen samenkomen”

Categorie
Gepubliceerd op: 6 februari 2020
Bijgewerkt op: 16 februari 2021
Geschreven door
Webwinkel Vakdagen WWV Spandoek Banner 800X400

Afgelopen Webwinkel Vakdagen stond Annemarie Buitelaar, CEO van Marktplaats, op het keynotepodium. “Dagelijks worden er 200.000 producten verkocht, maar elke deal is een uniek moment. Kopers zijn niet op zoek naar een snelle prijs of levering, ze willen het verhaal achter een product of bedrijf horen.”

Marktplaats bestaat al twintig jaar en er staan meer dan 11 miljoen advertenties op. Elke dag komen daar 350.000 advertenties bij en worden er 200.000 producten verkocht. “We werken er dagelijks hard aan om onze kopers door de bomen het bos nog te laten zien. Onze developers veranderen elke week wel 200 dingetjes aan de website. Dat kan het verplaatsen van een knop zijn, het toevoegen van een verzendoptie of het verbeteren van de verkoopmogelijkheden voor ondernemers. We willen kopers en verkopers zo succesvol mogelijk met elkaar verbinden”, vertelt ze.

Annemarie kwam er door eigen ervaring achter dat de vraag en aanbod op de site niet altijd gelijk is. “Mensen zoeken naar schaatsen in de winter, terwijl ze vaak in de lente tijdens de jaarlijkse grote schoonmaak op Marktplaats worden gezet. Dat aanbod willen we beter op elkaar afstemmen. We willen zoekgedrag en concurrentie beter aan verkopers laten zien, zodat zij hun aanbod eventueel kunnen aanpassen.”

Marktplaats is geen normale webshop, geeft Annemarie aan. “Bij ons zit de klant aan de knoppen, en de ondernemer bepaalt hoe hij zijn producten en winkel presenteert. We hebben meer dan 50.000 ondernemers die gebruikmaken van Marktplaats, dus alleen het vullen van de schappen is niet genoeg. Het zijn de verhalen van de ondernemers en verkopers die een deal uniek maken. Daarom krijgen ondernemers bij ons de mogelijkheid om een bedrijfspagina te maken, waarop ze kunnen laten zien wie ze zijn en wat hun verhaal is. Op die manier kunnen ze een persoonlijke relatie opbouwen met hun klant.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp