Heuts, gericht op alles wat met mobiliteit & vrije tijd te maken heeft

Categorie
Gepubliceerd op: 17 oktober 2022
Bijgewerkt op: 27 oktober 2022
Geschreven door
Heuts 2021 Logo Met Slogan 800X400

Heuts is een snelgroeiende organisatie met grote (internationale) e-commerce ambities. Het bedrijf richt zich voornamelijk op consumenten en heeft met de internationale webshops een groot bereik in verschillende landen. Naast de webshop bezit Heuts in Nederland meerdere fysieke (afhaal)vestigingen. Het Heuts assortiment omvat niet alleen auto-onderdelen en gereedschap maar richt zich op alles wat met mobiliteit & vrije tijd te maken heeft. In dit interview spreken wij Ludo Bloemen, e-commerce Manager, en Eric Houben, Director Marketing & e-commerce, over het ontstaan van Heuts, over de toekomstplannen en over het lidmaatschap bij Thuiswinkel.org.

Een stukje geschiedenis

Heuts kent haar oorsprong in 1965 en heeft zich van specialist in de automaterialen markt ontwikkeld tot een organisatie die complete oplossingen biedt op het vlak van mobiliteit en vrije tijd. Het bedrijf is in 2014 verkocht aan een grote Amerikaanse firma, genaamd LKQ. Het Amerikaanse automotive bedrijf wilde in Europa voet aan de grond zetten en is vanaf 2014 begonnen met acquisitie te plegen in verschillende Europese landen. Heuts werd destijds als grootste automaterialen grossier van Zuid-Nederland overgenomen. Tot de overname maakte Heuts gebruik van twee verschillende verkoopkanalen. Via het B2B kanaal werden automaterialen geleverd aan garages en dealers, en met het B2C kanaal waren meerdere winkelvloeren helemaal gevuld met auto-accessoires. “Van 40 meter rekken met velgen of sportsturen, de winkel zat altijd vol met diverse auto-onderdelen”, vertelt Eric. Na de overname is het B2B kanaal overgegaan in LKQ Fource en is Heuts als label blijven staan naar de retail kant.

In dezelfde periode was de accessoire handel in de automotive wereld aan het afnemen, waardoor er ruimte vrij kwam in het assortiment. Het bedrijf heeft hier op een slimme manier invulling aangegeven: “Om de winkels gevuld te houden zijn wij naar andere assortimenten gaan kijken. Wij bieden oplossingen op het gebied van mobiliteit en vrije tijd. Onze verschillende productlijnen hebben momenteel een spin-off naar andere verkoopkanalen, iets waar wij ons echt mee kunnen onderscheiden ten opzichte van onze concurrenten” aldus Eric.

De kansen liggen bij bestaande klanten

Voor in de toekomst liggen er nog veel kansen bij de bestaande klanten. “De data die wij beschikbaar hebben kan nog beter gebruikt worden om aan een stukje klantenretentie te werken. Met de beschikbare data zien we welke producten vaak samen gekocht worden, hier kunnen wij beter op inspelen door dit op de webshop beter tot uiting te laten komen”, vertelt Ludo.

Heuts heeft niet alleen in Nederland naam gemaakt, ook in België en Duitsland is het bedrijf al bekend. Ludo en Eric geven aan dat ze naast deze landen ook nog kansen zien in andere landen. “We versturen ook al naar Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Spanje. Hier zijn veel mogelijkheden en uitdagingen. Uitdagingen zoals de levertijden en de hoge transportkosten”. Toch hebben beide heren er veel vertrouwen in dat ze goed met deze uitdagingen om kunnen gaan. “Met de grote Europese organisatie die wij achter ons hebben, kunnen we er in de toekomst naar toe om in die landen logistieke handelingen te gaan verrichten”, aldus Ludo. Daarnaast spreken Ludo en Eric vol trots over het team waarmee zij deze uitdagingen aan kunnen gaan. “We hebben echt een heel goed team opgebouwd, alles sluit naadloos op elkaar aan en de expertise binnen het team is echt goed”. 

Het lidmaatschap bij Thuiswinkel.org

Heuts werd voor het eerst gecertificeerd in 2016. De voornaamste reden voor het lidmaatschap was het stukje consumentenvertrouwen. “We geloven erin dat het Thuiswinkel Waarborg conversie verhogend werkt. We worden juridisch helemaal doorgelicht, iets wat de consument een stukje zekerheid geeft. Voor de consument is het Thuiswinkel keurmerk een bekend fenomeen, een no-brainer dat het goed werkt”, aldus Ludo en Eric.


Wil je meer weten over Heuts?

BEKIJK DAN HUN WEBSITE >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp