BBQ Experience Center, “samen fantastische gerechten gaan maken”

Categorie
Gepubliceerd op: 17 oktober 2022
Bijgewerkt op: 24 oktober 2022
Geschreven door
BBQ

BBQ Experience Center dat in 2015 ontstaan is uit een gezamenlijke passie voor koken, stelt zich als doel om haar klanten te helpen bij hun outdoor cooking adventure. Nadat het bedrijf in de eerste periodes veel geleerd heeft over de markt en de doelgroep, hebben ze bij BBQ Experience Center een snelle groei doorgemaakt. We spreken Joey Buys, Chief BBQ Officier, over de missie van de webshop, over de gemaakte groei en over het lidmaatschap bij Thuiswinkel.org.

De missie van BBQ Experience Center

BBQ Experience Center werkt vanuit de gedachte om educatie, experience en commerce samen te laten komen. “Een BBQ koop je niet om een BBQ te kopen, je wilt fantastische gerechten gaan maken. Dat is onze missie en wij zien de verkoop van een product als middel om ons doel te bereiken”, vertelt Joey.

Met een overzichtelijke webshop met next day delivery, 365 dagen retourtermijn en een door de hand geselecteerd assortiment, heeft BBQ Experience Center de basis in huis om samen fantastische gerechten te gaan maken. Zo geeft Joey ook aan dat zij zichzelf niet zien als een traditionele retailer. “We verkopen niet alleen producten, maar we bieden ook educatie en inspiratie aan in de vorm van workshops, evenementen, recepten en advies. Je ontmoet de chefs via het digitale kanaal maar ook in een van de Experience Centers. De Experience Centers zien we als een ontmoetingsplek. Je zal hier geen verkopers ontmoeten, maar gelijkgestemde chefs die je graag verder helpen om jouw gerechten naar een hoger niveau te brengen. Momenteel zitten we al in Leuven en in Roosendaal en willen we toe naar meer Experience centers in de Benelux”, aldus Joey.

Toekomstplannen van BBQ Experience Center

BBQ Experience Center heeft als doel om ook internationaal meer mensen geweldige recepten te laten maken. “Internationalisering moet vooral gaan via e-commerce, maar ook het openen van meerdere Experience Centers in de Benelux draagt hier aan bij. Een grote uitdaging die hierbij komt kijken is het vinden van geschikte panden voor onze Experience enters. Het zijn sfeervolle locaties ingericht om een toffe barbecue plaats te zijn. We kiezen voor panden met karakter die rustiek, industrieel en natuurlijk een heerlijke barbecue geur hebben”, aldus Joey.

Meer conversie met het Thuiswinkel Waarborg keurmerk

Voor Joey zijn er meerdere redenen waarom ze lid zijn van Thuiswinkel.org. “Bij de groei die wij doormaken is het fijn dat we op een organisatie als Thuiswinkel.org kunnen terugvallen. Dit geeft ons op bijvoorbeeld juridisch gebied een bepaalde basis. Daarnaast geeft het Thuiswinkel Waarborg logo de consument extra vertrouwen en zagen we tijdens het A/B testen een stijging van 6% in transacties. Ondanks dat het voor iedere webshop weer anders is, raden wij andere webshops aan om het keurmerk te gebruiken. Ons testresultaat was goed, en we denken dat een A/B test voor iedere webshop uitsluitsel kan bieden. Wij hebben er in ieder geval een goed gevoel bij", aldus Joey.


Wil je meer weten over BBQ Experience Center?

BEKIJK DAN HUN WEBSITE > 

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Jacqueline van der Burg
Jacqueline van der Burg 250x250

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp