Fulfilment: Zelf beheren of uitbesteden?

Categorie
Gepubliceerd op: 25 maart 2024
Bijgewerkt op: 25 maart 2024
YVL 800 X 400 (1)
Business Partner

Vrijwel elke eigenaar van een webshop stelt zichzelf een keer de vraag of het niet beter is om het logistieke proces uit handen kan geven. Het uitbesteden van fulfilment heeft namelijk vele voordelen en kan het bedrijf naar een hoger niveau tillen. Onze business partner Yours Value Logistics neemt je daarom graag mee in dit proces en vertelt je waar ondernemers aan moeten denken.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Het uitbesteden van fulfilment kan enorm veel voordelen hebben voor jou als ondernemer en voor jouw bedrijf. Zo kan jij je volledig gaan focussen op je corebusiness en de continuïteit van je bedrijf, terwijl jouw fulfilmentpartner jouw verzendingen naar een hoger en betrouwbaarder niveau tilt. Daarnaast is er een grote kans dat het besteden zorgt voor een kostenverlaging, en heb je de mogelijkheid om makkelijker op te schalen. Tenslotte heb je via fulfilmentpartners vaak de mogelijkheid om de kaders van dienstverlening uit te breiden. Zo kunnen jouw klanten kiezen uit meerdere vervoerders, kan jij een latere cut-off tijd aanbieden en kan je meer waarde toevoegen aan jouw leveringen (Value Added Services). Dit kan directe gevolgen hebben op jouw klanttevredenheid.

Hoe vind ik de geschikte fulfilmentpartner?

Als je de overweging hebt gemaakt dat het beter is om jouw fulfilment uit te besteden, moet je gaan kijken naar welke aspecten belangrijk zijn voor jou. Welke belofte doe je als bedrijf aan jouw klant, en met welke uitstraling wil je bij jouw klant zichtbaar worden? Buiten dat het gevoel bij een fulfilmentpartner goed moet zijn, zijn er meer zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Verwacht jouw klant dat het pakketje de volgende dag in huis is? Dan is het zaak om te kijken naar een partner met een late cut-off tijd.
  • Wil jij het retourproces ook uit handen geven? Dan moet je kijken naar een partner die dit ook voor jou kan doen.

Buiten dit soort zaken, merken wij dat partners met name vertrouwen belangrijk vinden. Vertrouwen in dat een fulfilmentpartij zorgvuldig en veilig met hun producten omgaat en vertrouwen in een langdurige, succesvolle samenwerking. Dit is dan ook het fundament waar Yours op gebouwd is.

En, durf jij het aan?

De stap naar het uitbesteden van je logistieke proces is erg groot, aangezien je jouw producten, en daarmee jouw investeringen, moet toevertrouwen aan een ander. Hoe weet je of jouw producten in goede handen zijn bij een fulfilmentpartner, zodat jij met een gerust hart kan slapen?

Als je op het punt bent aangekomen dat je ervoor kiest om jouw logistieke proces uit handen te geven, bedenk dan vooraf goed wat jij belangrijk vindt aan de fulfilmentpartij waar je de samenwerking mee aangaat. Je vertrouwt immers iemand anders jouw producten toe.


Onze business partner Yours Value Logistics waarborgt met onder andere een BORG-Klasse 4- certificering de veiligheid van jouw producten. Wil je meer weten over de mogelijkheden bij onze business partner? 

Bezoek dan de website 

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Dennis Vermeulen
Dennis Voor Wit

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp