Nieuwe business partner: Ematters

Categorie
Gepubliceerd op: 20 maart 2024
Bijgewerkt op: 20 maart 2024
Ematters 800 X 400 (1)
Business Partner

Thuiswinkel.org heeft een nieuwe business partner, namelijk: Ematters. Ematters is een strategische marketing automation partner die je helpt met eCRM, Marketing Consultancy, AI, Machine Learning en Marketing Automation. We spreken vandaag Jeroen de Graaf, CEO Ematters, over het bedrijf en over hoe Ematters leden van Thuiswinkel.org verder kan helpen.   

Waar zijn jullie het meest trots op?

“We zijn natuurlijk trots op het feit dat we al meer dan 17 jaar relevant zijn voor de branche en nog steeds onafhankelijk opereren. Daarnaast is teamwork een belangrijke drijfveer voor ons. In samenwerking met de leveranciers (zoals Marigold, Salesforce, PRDCT, enzovoort), de klanten en ons team realiseren we een 'gouden driehoek'. Op deze manier kunnen we de samenwerking op strategisch, tactisch en operationeel niveau goed waarborgen en succesvol zijn”, aldus Jeroen.

Hoe en waardoor laten jullie je inspireren?

Jeroen vertelt dat inspiratie bij Ematters van groot belang is, omdat je als bureau altijd een stap voor moet zijn op het gebied van innovatie ten opzichte van je klanten: “Ons doel is om de inspirator te zijn en te blijven. Hoe bereiken we dit? We laten ons inspireren door de branche, zowel nationaal als internationaal, door sprekers en evenementen, door onze leveranciers, door de kennis van onze klanten en door externe omgevingen. Daarnaast krijgt ons team ook 20% van de tijd de ruimte om te groeien of nieuwe ideeën uit te werken”, vertelt Jeroen.

Welke belangrijke online ontwikkelingen zie je op de korte en lange termijn?

In het interview wijst Jeroen op een directe uitdaging, namelijk: het verdwijnen van third-party cookies. "We zien binnen ons vakgebied (e-mail/data) dat een datastrategie van groot belang is. Dit wordt versterkt door het verdwijnen van de 'third-party' cookie, waardoor online adverteren bemoeilijkt wordt, en door de toenemende waarde van zero-party en first-party data (dit zijn gerichte gegevens die consumenten bewust achterlaten).

Jeroen benadrukt echter ook een langetermijnuitdaging, namelijk het verbeteren van de data-volwassenheid bij organisaties. Jeroen legt uit: "We verwachten dat organisaties groeien door hun missie, visie en opgedane ervaringen. Ons doel is om klanten te begeleiden in deze groei qua data-volwassenheid, rekening houdend met zaken als data-verzameling (bijvoorbeeld het aantal e-mailadressen), de keuze van platformen en tools zoals Marigold, Salesforce, en Deployteq, en de ontwikkeling van het team. We staan ook klaar om innovaties op het gebied van AI en machine learning te ondersteunen, altijd met oog voor de specifieke volwassenheid van een organisatie," zegt Jeroen.

Zijn jullie ook crossborder actief?

Ematters heeft momenteel meerdere internationale klanten en kan ook de leden van Thuiswinkel.org verder helpen op het gebied van cross border: "We kunnen onze klanten cross border helpen met het opzetten van een goede customer journey met email flow in het betreffende land. Daarnaast hebben we ook veel kennis van de branche en cultuur, wat altijd erg belangrijk is", aldus Jeroen.

Hoe kunnen jullie de leden van Thuiswinkel.org verder helpen?

Jeroen van Ematters deelt dat zij Thuiswinkel.org-leden kunnen ondersteunen op drie niveaus: strategisch, tactisch en operationeel. Strategisch helpen ze bij het definiëren van missie, visie, en doelen, inclusief een doordachte datastrategie. Tactisch bieden ze assistentie bij het plannen van marketingkalenders, het kiezen van de juiste platforms op basis van doelstellingen, en het implementeren van nieuwe technologieën zoals ESP/CDP. Operationeel richten ze zich op het activeren van owned media, optimaliseren van e-mailmarketing, personaliseren van websites, en inzetten van AI voor verfijnde data-analyse.


Heb jij behoefte aan ondersteuning op een van deze gebieden? Neem dan een kijkje op de website van onze business partner en bekijk de mogelijkheden.

Bezoek de website

 

Deel dit nieuwsartikel