Europese e-commerce zet ook in 2019 sterke groei door

Gepubliceerd op: 14 juni 2019
Bijgewerkt op: 1 juli 2021
Onderzoek - Pen Wijzend Naar Grafiek 800 X 400

De Europese e-commercebranche is hard op weg om ook in 2019 weer een gezonde groei te noteren. Na een omzetstijging van 11,9% naar een totaalbedrag van € 547,0 miljard in 2018 is de verwachting dat deze Europese b2c-e-commerceomzet dit jaar met bijna 14% zal doorgroeien naar € 621,0 miljard. Dit blijkt uit het European B2C Ecommerce Report 2019, dat vandaag door Ecommerce Europe en EuroCommerce is gepubliceerd en de belangrijkste feiten, cijfers en inzichten van de Europese online-retailsector bevat.

Uit het rapport komt ook naar voren dat West-Europa nog steeds de grootste e-commercemarkt van Europa is. De regio, waartoe onder andere Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk behoren, was in 2018 goed voor 67% van de totale Europese online omzet, wat neerkomt op € 365,0 miljard. Daarna volgen Zuid-Europa met 14% (€ 78,0 miljard) en Noord-Europa met 9% (€ 49,0 miljard). Met een gemiddeld bedrag van € 2.046,-, besteedden de Noord-Europeanen vorig jaar overigens wel het meeste per online shopper.

Nog steeds werk aan de winkel

“Wij zijn zeer verheugd om te zien dat de e-commercesector over heel Europa door blijft groeien”, vertelt Marlene ten Ham, secretaris-generaal van Ecommerce Europe, de Europese koepelorganisatie waar Thuiswinkel.org lid van is. “Ondanks deze mooie cijfers en de voortgang die we hebben bewerkstelligd binnen de digitale interne markt, worden bedrijven echter nog steeds geconfronteerd met verschillende obstakels als zij over de grens willen uitbreiden. Om die reden moeten wij ons voor de komende jaren ambitieuze maar realistische doelen stellen op EU-niveau en onze inspanningen hierbij versnellen. Zo moeten we eerst huidige wetten kunnen handhaven voordat er nieuwe worden ingesteld, moeten de belangrijkste regels en standaarden over de hele unie geharmoniseerd worden en moet er meer worden geïnvesteerd in nieuwe technologieën en digitale vaardigheden. Dit zijn belangrijke randvoorwaarden voor het verder laten groeien van de Europese e-commercebranche.”

Overige trends en ontwikkelingen

Het European B2C Ecommerce Report 2019 geeft ook nog inzicht in een aantal interessante trends. Zo is Zwitserland het land met het hoogste percentage online shoppers (89% van de bevolking), gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (87%), Denemarken (86%) en Nederland (84%). Aan de andere kant scoorden Oekraïne (22%), Roemenië (26%) en Bulgarije (31%) het laagst op dit vlak. Als we kijken naar de landen waarvan de online shoppers het meest over de grens bij andere EU-landen winkelen, dan is het weinig verrassend dat hier vooral de kleine landen Malta (89%), Cyprus (83%) en Luxemburg (82%) de lijst aanvoeren.

Tot slot wordt er in het rapport ook gekeken naar de redenen voor Europeanen om niet online te winkelen en naar de uitdagingen waarmee online shoppers nog steeds worden geconfronteerd. Onder de klachten worden vooral de snelheid van bezorgen, vertrouwensissues rondom het ontvangen en terugsturen van producten en twijfels over de veiligheid rondom betalen genoemd.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp