Nieuw voor onze b2c-leden: de Thuiswinkel Widget

Categorie
Gepubliceerd op: 14 juni 2019
Bijgewerkt op: 19 juli 2021
Geschreven door
Widget Panorama

Wanneer je het certificeringsproces van Thuiswinkel.org hebt doorlopen, weet je dat de juridische, financiële en technische aspecten van je webshop in orde zijn. Het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk laat de consument zien dat jouw webshop betrouwbaar is en dat er dus veilig bij jou gewinkeld kan worden. Om te voorkomen dat niet-gecertificeerde webwinkels het logo onterecht op hun website kunnen plaatsen, komt Thuiswinkel.org met de Thuiswinkel Widget.

Wat is een widget?

Een widget is een kleine interactieve applicatie die je op (een aantal pagina’s van) je website kunt plaatsen. In de widget staat extra informatie voor de consument, bijvoorbeeld contactgegevens, reviews van klanten of extra functionaliteiten zoals een livechat. In de Thuiswinkel Widget staan de diensten die een lid afneemt van Thuiswinkel.org: geverifieerde contactgegevens, het Thuiswinkel Waarborg-certificaat, Thuiswinkel Reviews en meer. De widget blijft op dezelfde plek op de website zweven wanneer er door de website gescrold wordt en laat de consument direct alle informatie zien wanneer hij op de widget klikt. De betrouwbaarheid van je webshop is daarmee nog duidelijker zichtbaar.

Nancy Joseph, relatiemanager bij Thuiswinkel.org: “Verschillende A/B-testen van leden wijzen uit dat een goede zichtbaarheid van het Thuiswinkel Waarborg-logo een conversieverhoging van maar liefst 5-15% kan opleveren.”

In één oogopslag betrouwbaar

In de Thuiswinkel Widget is alle informatie over je website die vertrouwen uitstralen op één plek verzameld, waaronder geverifieerde gegevens en het lidmaatschapscertificaat. Wanneer een consument op de Thuiswinkel Widget klikt, opent een pop-up waarin hij deze onderdelen kan bekijken. Dit geeft de consument snel inzicht in de betrouwbaarheid van de website zonder je website te verlaten. Dit werkt ook via de mobiele versie van je website. Daarnaast is misbruik maken van de widget onmogelijk omdat de widget gekoppeld is aan onze informatiesystemen. Dit betekent onder andere dat wij een certificaat beschikbaar maken wanneer een lid voldoet aan onze voorwaarden. Zodra een lid geschorst is, zal het certificaat (tijdelijk) niet zichtbaar zijn. De informatie in de widget blijft hiermee up-to-date en betrouwbaar. Daar hoef je zelf dus niets voor te doen.

Er zijn twee versies van de Thuiswinkel Widget beschikbaar, zodat je kunt kiezen welke het beste op jouw website past:

Opties widget: widget met gecertificeerd vinkje of het Thuiswinkel logo met een pop-up

Hoe werkt de widget?

Wanneer je b2c-lid bij ons bent, heb je gratis de mogelijkheid om de widget te implementeren. Dit doe je door gemakkelijk een HTML-code te genereren via Mijn Thuiswinkel. Via een stappenplan maak je keuzes over het design van de widget en de plaatsing op jouw website. Daarna plaats je de gegenereerde HTML-code op de gewenste pagina’s van je website. De widget wordt direct zichtbaar en toont de informatie die wij over je webshop hebben. Maak je bijvoorbeeld gebruik van Thuiswinkel Reviews? Dan worden ook deze direct zichtbaar in de widget.

Overtuigd? Plaats de widget nu nog op je website!

Stap 1. Ga naar Mijn Thuiswinkel.
Stap 2. Doorloop het stappenplan.
Stap 3. Genereer de HTML-code.
Stap 4. Plaats de HTML-code op de juiste plek op je website. 

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp