De pakketbrievenbus: een kwestie van wennen

Categorie
Gepubliceerd op: 12 april 2017
Bijgewerkt op: 12 april 2017
Geschreven door
Duurzaamheid Duurzaam Verpakken 800X400

Margreeth Pape heeft een drukke baan bij Thuiswinkel.org en runt samen met haar man een hectisch huishouden met twee enthousiaste zoontjes. Mede daarom shopt ze veel online, maar zelfs de bezorging van de pakketjes past niet altijd in haar planning. Om die reden test ze de komende tijd het gebruik van een pakketbrievenbus en neemt ze ons via verschillende blogs mee in haar ervaringen.

Met al die mooie lentedagen die we dit jaar al hebben gehad, nemen mijn online aankopen altijd significant toe. Ondanks dat de winter dit jaar niet zo lang heeft geduurd als in voorgaande jaren, ben ik die winterkleding toch echt wel weer zat. Vandaar dat ik vorige week vanuit de tuinstoel een intensief shopweekje heb gehad. Meteen een mooie gelegenheid om de pakketbus te testen.

Op woensdagavond zit ik dan ook met spanning te wachten tot het eerste pakket wordt geleverd. Helaas moet het bereik van mijn pakketbus nog worden verbeterd, aangezien de pakketbus tussen drie muren onder mijn carport staat. In principe werkt de bus dus al wel, maar ik krijg nog geen berichtjes wanneer een pakket is bezorgd. Gelukkig hebben we nog altijd de app van de vervoerder, waarin je precies ziet wanneer iets is afgeleverd.

Onbekend maar interessant

Maar dan gaat plots de bel… Het is de pakketbezorger, met pakketje en al. Normaal is dat een leuk moment, maar nu voelde het toch wel een beetje als een teleurstelling. Ik heb natuurlijk niet voor niets die grote bus naast mijn voordeur staan. Ook had ik naast de bel een felgroene sticker geplakt met de instructies voor de pakketbrievenbus. Helaas blijkt deze niet te zijn opgevallen door de al gehaaste pakketbezorger.

Nadat ik het pakketje in ontvangst heb genomen, wijs ik de pakketbezorger op de bus naast de deur. Ondanks zijn haast, is hij toch bijzonder geïnteresseerd en neemt hij de tijd om mijn instructies aan te horen. De code die achter mijn naam op het label staat (die ik tijdens het bestelproces zelf heb ingevuld), blijkt te werken. Nadat ik hem heb ingevoerd op de bus, gaat deze vanzelf open. De pakketbezorger is enthousiast en vraagt of ook alle getekende pakketten van nu af aan in de bus mogen. Tja… dat is een lastige, al denk ik dat de meeste consumenten hier geen bezwaar tegen zullen hebben.

Het volgende pakket

Het is avond en de kinderen liggen inmiddels op bed. Ik ben vanavond thuis en verwacht nog een pakketje met kleding die ik heb besteld. Toch wordt er niet meer aangebeld en krijg ik niets meer bezorgd. Ik ben ondertussen andere dingen gaan doen en vergeet het pakketje volkomen.

Later schiet ik ’s nachts ineens wakker. Ik denk opeens toch weer aan dat pakketje dat nog bezorgd had moeten worden. Enigszins teleurgesteld besef ik dat het dan waarschijnlijk morgen geleverd wordt, als ik niet thuis ben.

Maar dan bedenk ik me opeens dat ik natuurlijk die pakketbus naast de deur heb staan. Ik heb dan nog geen bezorgnotificatie ontvangen, maar dat kan dus ook aan het matige bereik liggen. Als ik de app van de vervoerder check, zie ik dat mijn bestelling wel is afgeleverd. Nieuwsgierig als ik ben, besluit ik om midden in de nacht naar beneden te gaan en te kijken of het pakketje daadwerkelijk in de bus zit.

En ja hoor, het pakket ligt inderdaad al een aantal uur op mij te wachten in de bus. Ik ben dan ook reuzeblij dat het systeem blijkt te werken. Vanaf dat moment zijn al mijn pakketjes netjes in de bus afgeleverd, al is dat tot nu toe wel steeds door dezelfde vervoerder gedaan. Het is dus nog wel even afwachten wat er gebeurt als een andere vervoerder mijn pakketje komt bezorgen. Dat is iets wat ik de komende tijd ga testen.

Lees ook de vorige blog over de pakketbrievenbus:

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp