Een kijkje in de keuken bij Thuiswinkel

Categorie
Gepubliceerd op: 7 april 2017
Bijgewerkt op: 24 augustus 2021
Thuiswinkel.Org Handen Tikken Op Toetsenbord Laptop 800X400

Marleen en Milou, M&M, zijn eventmanager en marketeer bij Thuiswinkel.org. Een uitdagende baan in een markt waarin veel veranderingen plaatsvinden. Vandaag geven zij een kijkje in de keuken van hun dagelijks leven. Marleen neemt jullie mee terug naar 23 maart 2017. Na een periode van voorbereidingen is voor Marleen de dag van de Shopping Awards XL aangebroken. Milou verklapt haar lievelingskost binnen haar functie en laat ons een stukje van haar privéleven zien.

07:00     De wekker van Marleen

Haast! Vandaag is het Shopping Awards Gala in Huis ter Duin. Dat betekent dat ik mijn koffer nog moet inpakken. Heb ik alles? Nog een extra paar schoenen, want je weet maar nooit… Zonder ontbijt spring ik in de auto op weg naar kantoor, want daar start ik iedere dag met een cappuccino en kwark.10:00    Het geheime ingrediënt van Milou’s werkdag

Ik kom de dag niet door zonder leuke collega’s om me heen. Collega’s om mee te sparren, een kop thee mee te halen, nog even na te praten over het weekend en om gezellig mee te lunchen. Simone is zo’n collega. Met haar, als projectcoördinator van ShoppingTomorrow, werk ik veel samen. ShoppingTomorrow is het platform waar retailers gezamenlijk continu de ontwikkelingen van consumentengedrag, technologie en de (internationale) markt verkennen en tot concrete acties komen om hun eigen concurrentiepositie en die van BV Nederland te verbeteren. Wekelijks kijken Simone en ik hoe we ShoppingTomorrow nóg beter op de kaart kunnen zetten. Zo zijn we nu bijvoorbeeld bezig met een toolkit voor betrokkenen, zodat zij extra handvatten hebben tijdens het onderzoek. Daarnaast optimaliseren we de website www.shoppingtomorrow.nl. Ook zijn we bezig met een communicatieplan om het platform zichtbaarder te maken.

 

 

12:00uurtje     van Marleen

Even weg bij de computer en lunchen in de Thuiswinkel-woonkamer. Deze ochtend stond in het teken van de business partners van Thuiswinkel.org. Naast het stukje eventmanagement ben ik aanspreekpunt voor de business partners. Business partners zijn bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commercebranche. Ze hebben veel kennis in huis om onze leden verder te helpen en ik help ze om die kennis te delen met onze leden.
We werken sinds kort met maandelijkse thema’s en deze maand staat in het teken van betalen. Een aantal betaalpartners hebben leuke blogs aangeleverd en nadat ze door team redactie zijn gecontroleerd, zet ik ze online en deel ik ze op Linkedin.

 

14:00    Het lievelingskostje van Milou

Ik vind het het allerleukst om onze events iedere keer weer inspirerender te maken en de bezoekers boordevol ideeën, die ze direct in de praktijk kunnen brengen, naar huis te laten gaan. Om dit te bereiken bezoek ik andere events en beurzen en struin ik internet af naar de nieuwste trends en inspirerende sprekers. Momenteel stel ik het programma voor de ShoppingTomorrow kick-off van 17 mei samen. Daarnaast houd ik me bezig met het programma voor ShoppingToday, dat plaats vindt op 21 september. Wat wordt het thema? Welke sprekers benaderen we? Hoe kondigen we de sprekers aan in onze communicatie naar leden, business partners, brancheorganisaties en andere relaties? Hoe kleden we de locatie aan? Genoeg te doen dus! Samen met Marleen bespreek ik de eerstvolgende events later vandaag tijdens onze wekelijkse bila.

 

 

 

16:00    Bila time!

Team M&M neemt de laatste stand van zaken door rond alle evenementen en… dat zijn er behoorlijk wat! Wie wordt de keynotespreker tijdens Shopping Today dit jaar? Welke ludieke acties kunnen we bedenken om onze evenementen zo interactief mogelijk te maken? Ook sparren we over het Talent Event, dat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. Samen met e-Academy, partner van het event, bedenken we wat er op het programma moet komen te staan.

 

19:00    Het toetje van Milou

Na een drukke werkdag loop ik het allerliefst even het park in met mijn zoontje Julius. Zo maak ik mijn hoofd leeg om de volgende dag weer met een frisse blik te beginnen. Helemaal fijn als het zonnetje schijnt. Na onze wandeling krijgt Julius een fles en gaat hij lekker slapen. En dan is het tijd om gezellig met mijn vriend te eten en de dag door te nemen. Na het eten plof ik neer op de bank om eindelijk dat tijdschrift (dat al even op me ligt te wachten) te lezen en te genieten van een kop thee. Fijne avond!

 

22:00     De kers op de taart!

Kers op de taart van mijn dag! Als branchepartner van de Shopping Awards zijn we supertrots op alle winnaars. Alle felicitatie-tweetjes zijn verstuurd, het persbericht is gedeeld op onze website en socials, tijd voor een borrel! Het leuke aan deze evenementen is het contactmoment met relaties. Ik heb veel mailcontact met business partners, heel waardevol om even fysiek kennis te maken. Samen met collega's, leden, business partners en andere relaties proosten we op een geslaagd evenement.

Deel dit nieuwsartikel