De mogelijkheden van een webshop overname

Categorie
Gepubliceerd op: 3 mei 2023
Bijgewerkt op: 3 mei 2023
Geschreven door
Ontwerp Zonder Titel (1) (2)
Business Partner

Webshopovername.nl, dat al sinds 2017 business partner is van Thuiswinkel.org, is een online platform dat gespecialiseerd is in het kopen en verkopen van webshops. Ben je benieuwd hoeveel jouw webshop waard is of overweeg je te stoppen met jouw webshop? Onze business partner kan je hierbij helpen. In dit artikel spreken we Sander Scholten, mede-eigenaar van het bedrijf, over de mogelijkheden bij Webshopovername.nl.

Wat is Webshopovername.nl nu precies?

Webshopovername.nl is gespecialiseerd in het kopen en verkopen van webshops. In 2015 is het bedrijf opgericht om eigenaren van webshops te helpen bij het verkopen van hun bedrijf en om potentiële kopers een veilige en betrouwbare manier te bieden om webshops te kopen. Het platform biedt verschillende diensten aan, zoals het in kaart brengen van de waarde van de webshop, het begeleiden van het verkoopproces en het opstellen van de benodigde documenten. Het team van Webshopovername.nl bestaat momenteel uit meerdere experts op het gebied van internetondernemingen en bedrijfsovernames, en kunnen jou helpen bij het vinden van de juiste koper of verkoper en het uitvoeren van een succesvolle overdracht.

De voor- en nadelen van Webshopovername.nl

Naast het feit dat Webshopovername.nl een betrouwbare en veilige manier is om een webshop te kopen of te verkopen, biedt het platform nog meer voordelen. Zo geeft Sander in het interview aan dat een webshop overnemen voor een bedrijf interessant kan zijn als groeistrategie: “Door het overnemen van een bestaande webshop komen er snel bestaande klantenkringen en inkomstenstromen binnen. We zien de nodige ondernemers bij ons terugkomen voor een volgende overname. Dit is voor ons een teken dat het goed werkt”, aldus Sander

Volgens Sander is een overname niet alleen te gebruiken als groeistrategie, maar werkt het overnemen van een webshop vaak ook succesvoller dan om zelf een webshop te beginnen. Door de dus al bestaande klantenkringen, maar ook de bijvoorbeeld al ingenomen Google posities is er namelijk sprake van een veel lager risico. Ook uit eerder onderzoek van Webshopovername.nl is gebleken dat een webshop overnemen succesvoller werkt dan zelf iets te gaan starten. Lees het onderzoek nog eens terug.

Hoe kan onze business partner jou verder helpen?

Als je op zoek bent naar een manier om jouw webshop te verkopen of juist een webshop wilt kopen, dan kan Webshopovername.nl je daarbij helpen. Het platform biedt een veilige en betrouwbare manier om een webshop over te nemen of te verkopen. Daarnaast kan onze business partner je ook helpen bij het bepalen van de waarde van jouw webshop. Als verkoper ben je bij Webshopovername.nl welkom voor een vrijblijvende intake om de eigen situatie te bespreken.


Wil je hier meer over weten?

BEKIJK DAN DE WEBSITE >

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Sander Scholten 150 X 150

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • In 2023 meer pakketten verstuurd dan in 2022

  Gepubliceerd op 16 mei 2024
  Kennisartikel

  In 2022 zagen we nog een daling in het aantal verstuurde pakketten ten opzichte van het jaar daarvoor, maar in 2023 zien we weer een stijging.

  Pakketjes Bezorgen In 2023
 • Navigeren door de gevaren van verboden prijsafspraken en online misleiding

  Gepubliceerd op 15 mei 2024
  Kennisartikel

  Thuiswinkel.org heeft recent de webinar: Verboden prijsafspraken en online misleiding georganiseerd. Wat zijn de belangrijkste learnings?

  Webinar Herroepingsrecht
 • Nieuwe business partner: Troostwijk Auctions

  Gepubliceerd op 14 mei 2024

  Vandaag spreken we met Alfred Blom, Accountmanager, over het bedrijf en over hoe zij de leden van Thuiswinkel.org verder kunnen helpen.

  Troostwijk
 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)