De mogelijkheden van een webshop overname

Categorie
Gepubliceerd op: 3 mei 2023
Bijgewerkt op: 3 mei 2023
Geschreven door
Ontwerp Zonder Titel (1) (2)
Business Partner

Webshopovername.nl, dat al sinds 2017 business partner is van Thuiswinkel.org, is een online platform dat gespecialiseerd is in het kopen en verkopen van webshops. Ben je benieuwd hoeveel jouw webshop waard is of overweeg je te stoppen met jouw webshop? Onze business partner kan je hierbij helpen. In dit artikel spreken we Sander Scholten, mede-eigenaar van het bedrijf, over de mogelijkheden bij Webshopovername.nl.

Wat is Webshopovername.nl nu precies?

Webshopovername.nl is gespecialiseerd in het kopen en verkopen van webshops. In 2015 is het bedrijf opgericht om eigenaren van webshops te helpen bij het verkopen van hun bedrijf en om potentiële kopers een veilige en betrouwbare manier te bieden om webshops te kopen. Het platform biedt verschillende diensten aan, zoals het in kaart brengen van de waarde van de webshop, het begeleiden van het verkoopproces en het opstellen van de benodigde documenten. Het team van Webshopovername.nl bestaat momenteel uit meerdere experts op het gebied van internetondernemingen en bedrijfsovernames, en kunnen jou helpen bij het vinden van de juiste koper of verkoper en het uitvoeren van een succesvolle overdracht.

De voor- en nadelen van Webshopovername.nl

Naast het feit dat Webshopovername.nl een betrouwbare en veilige manier is om een webshop te kopen of te verkopen, biedt het platform nog meer voordelen. Zo geeft Sander in het interview aan dat een webshop overnemen voor een bedrijf interessant kan zijn als groeistrategie: “Door het overnemen van een bestaande webshop komen er snel bestaande klantenkringen en inkomstenstromen binnen. We zien de nodige ondernemers bij ons terugkomen voor een volgende overname. Dit is voor ons een teken dat het goed werkt”, aldus Sander

Volgens Sander is een overname niet alleen te gebruiken als groeistrategie, maar werkt het overnemen van een webshop vaak ook succesvoller dan om zelf een webshop te beginnen. Door de dus al bestaande klantenkringen, maar ook de bijvoorbeeld al ingenomen Google posities is er namelijk sprake van een veel lager risico. Ook uit eerder onderzoek van Webshopovername.nl is gebleken dat een webshop overnemen succesvoller werkt dan zelf iets te gaan starten. Lees het onderzoek nog eens terug.

Hoe kan onze business partner jou verder helpen?

Als je op zoek bent naar een manier om jouw webshop te verkopen of juist een webshop wilt kopen, dan kan Webshopovername.nl je daarbij helpen. Het platform biedt een veilige en betrouwbare manier om een webshop over te nemen of te verkopen. Daarnaast kan onze business partner je ook helpen bij het bepalen van de waarde van jouw webshop. Als verkoper ben je bij Webshopovername.nl welkom voor een vrijblijvende intake om de eigen situatie te bespreken.


Wil je hier meer over weten?

BEKIJK DAN DE WEBSITE >

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Sander Scholten 150 X 150

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

  • Europese Unie beschermt consumenten tegen misleidende duurzaamheidsclaims

    Gepubliceerd op 24 april 2024
    Categorie

    Europese Unie neemt maatregelen om consumenten in e-commerce te beschermen tegen misleidende marketingpraktijken. Lees meer in dit artikel.

    Wetgeving Europa
  • Q&A SEA

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Video

    Tijdens deze Q&A gaven expert Yannick van der Ven en Sander van der Aa van Happy Horizon een korte introductie over het onderwerp en daarna hebben zij verschillende vragen beantwoord over SEA binnen e-commerce.

    SEA 800 X 400 (1)
  • Klantcontact na de aankoop, essentieel maar waarom?

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Kennisartikel

    Hoe bestrijd je als webshop onpersoonlijke reclame, en waarom moet je juist na de aankoop het contact met de klant zo goed mogelijk inrichten?

    Klantcontact
  • Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard

    Gepubliceerd op 18 april 2024
    Kennisartikel

    Vergelijk jouw eigen prestaties met de branche via het online dashboard, exclusief voor leden en businesspartners.

    Online Marketing Data Statistieken Op Beeldscherm En Mobiele Telefoon 800X400