Bolsius, winnaar Amazon Marketplace Seller Award

Categorie
Gepubliceerd op: 19 juli 2023
Bijgewerkt op: 19 juli 2023
Geschreven door
Bolsius 800 X 400

Bolsius, momenteel een van de bekendste kaarsfabrikanten van Europa, is 153 jaar geleden als familiebedrijf begonnen in Schijndel. Het bedrijf verkoopt haar kaarsen en geurstokjes momenteel in meer dan 50 landen en staat bekend om de hoge kwaliteit van hun producten en de innovatieve ontwerpen. Tijdens het Shopping Awards gala ging Bolsius er met de Amazon Marketplace Seller Award van door. We spreken Marly van de Ven-Brons, E-commerce Business Unit Manager bij Bolsius, over hoe het bedrijf de Award wist te winnen.


Over de Amazon Marketplace Seller Award

De rol van marketplaces in e-commerce wordt steeds groter. Voor veel bedrijven zijn marketplaces al een van de belangrijkste afzetkanalen. Amazon, de sponsor van de Award, wil met het sponsoren van de Award nog meer de verbinding aangaan met de Nederlandse markt en nieuwe partnerships aangaan. Zo vertelt Davine Vrijhof, Manager Marketplaces bij Amazon, dat er sprake is van een veel intensiever partnership met Bolsius nadat zij de Award wisten te winnen: “We willen Bolsius helpen om zoveel mogelijk uit het partnership te halen. Na het winnen van de award zagen wij een mooie kans om weer met elkaar om de tafel te zitten en de samenwerking met ons naar een hoger niveau te trekken”, aldus Davine.


Online enorme stappen gemaakt

Het bedrijf, wat dus momenteel meer dan 50 landen weet te bedienen, doet dit tegenwoordig ook online. De overgang naar online bracht voor Marly en Bolsius heel wat uitdagingen met zich mee: “Online verkochten we de eerste producten ongeveer drie jaar geleden en toen liepen we direct tegen een aantal moeilijkheden aan. Door de relatief hoge verzendkosten, vanwege de zware producten, was het heel lastig om één kaars rendabel online te verkopen. Hier moesten we een oplossing voor verzinnen en we zijn met het idee gekomen om de kaarsen in sets te verkopen. Na snel schakelen hebben we ons assortiment hier succesvol op aangepast”, vertelt Marly. 

De jury is onder de indruk van de stappen die ze bij Bolsius hebben gemaakt en prijst het lerend vermogen van het bedrijf: “Bolsius heeft zich ontwikkeld van een traditionele productie- en groothandelsorganisatie tot een omnichannel organisatie dat zich in het bijzonder richt op verkopen via marketplaces. Met slimme, innovatieve combinaties van producten, waaronder giftpackaging, heeft Bolsius een winstgevend businessmodel voor marketplaces ontwikkeld. Daarbij zijn enerzijds ingrijpende aanpassingen in de organisatie doorgevoerd en anderzijds zijn kanaalconflicten tot een minimum beperkt gebleven”, aldus de jury.

Een leerzaam proces

De deelname aan de Shopping Awards was voor Bolsius een leerzaam proces en uiteindelijk een mooie bekroning van het harde werk: “Het was voor ons goed om stil te staan bij de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt. Ook was het leuk om ons verhaal samen te vatten en te presenteren. In onze presentatie wilden wij laten zien dat we heel vooruitstrevend en innovatief zijn. We hebben veel stappen gemaakt en de winst van de Award was voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn”, sluit Marly af.


Wil je na het lezen van dit artikel nog meer weten over Bolsius en de stappen die zij gaan maken?

NEEM DAN EEN KIJKJE OP HUN WEBSITE >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Q&A SEA

  Gepubliceerd op 23 april 2024
  Video

  Tijdens deze Q&A gaven expert Yannick van der Ven en Sander van der Aa van Happy Horizon een korte introductie over het onderwerp en daarna hebben zij verschillende vragen beantwoord over SEA binnen e-commerce.

  SEA 800 X 400 (1)
 • Klantcontact na de aankoop, essentieel maar waarom?

  Gepubliceerd op 23 april 2024
  Kennisartikel

  Hoe bestrijd je als webshop onpersoonlijke reclame, en waarom moet je juist na de aankoop het contact met de klant zo goed mogelijk inrichten?

  Klantcontact
 • Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard

  Gepubliceerd op 18 april 2024
  Kennisartikel

  Vergelijk jouw eigen prestaties met de branche via het online dashboard, exclusief voor leden en businesspartners.

  Online Marketing Data Statistieken Op Beeldscherm En Mobiele Telefoon 800X400
 • Embedded Lending als kans voor jouw bedrijf

  Gepubliceerd op 17 april 2024

  Embedded Finance gaat een stap verder dan traditionele bancaire diensten: financiële functies worden hierbij geïntegreerd in platforms en andere SaaS-oplossingen. Rabobank biedt een breed assortiment hiervan aan.

  Ondernemerschap
  Business Partner