Betondingen.nl doet A/B-test met Thuiswinkel Waarborg-logo: meer bezoekers in bestelproces

Categorie
Gepubliceerd op: 1 september 2015
Bijgewerkt op: 19 april 2021
Geschreven door
Thuiswinkel.Org Winkelwagen Dozen Op Laptop 800X400

Dirk-Jan Hoogenboom had jarenlang een metselbedrijf. Helaas had hij één grote vijand: de winter. Aangezien het metselwerk met name in de zomer plaatsvond, zocht hij een manier om de winter op te vangen. Hij startte samen met zijn vrouw Margreet een webwinkel in betonproducten. Leuk bedacht, maar al snel kwamen Dirk-Jan en zijn vrouw erachter dat het zo niet werkt. Inmiddels zijn ze dubbel zo druk in de zomer en in de winter staat nog steeds alles stil. “Gelukkig gaat het met de webwinkel erg goed. We hebben nu 30% meer omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. En we voeren al 2 jaar met trots het Thuiswinkel Waarborg-logo.” 

Thuiswinkel Waarborg; iets duurder, maar ze zijn het waard

Bij de oprichting van de webshop is Betondingen.nl gestart met andere keurmerken. Ze merkten dat de klant er niet direct meer vertrouwen uit putte. Na een aflevering op TROS Radar waarin de kleinere keurmerken erg negatief belicht werden, hebben ze gekozen voor Thuiswinkel Waarborg. ‘Iets duurder, maar ze zijn het zeker waard. Thuiswinkel Waarborg is echt een begrip bij de consument. Daarnaast worden we goed geholpen door Thuiswinkel.org. Ook de certificering is heel duidelijk,’ zegt Dirk-Jan. 

Meer omzet door Thuiswinkel Waarborg

‘De jaarlijkse hercertificering kwam er weer aan, en ik moet eerlijk zeggen dat ik twijfelde of we met Thuiswinkel Waarborg door moesten gaan. Onze onlinemarketingpartner Smart Internet Media stelde voor om een A/B-test te doen met het Thuiswinkel Waarborg-logo dat we normaliter op iedere pagina van de website tonen’, vertelt Dirk-Jan. ‘Na 2 weken besloten we met de test te stoppen. Er is gebleken dat 10% minder bezoekers het bestelproces bezochten wanneer het logo niet werd getoond. De beslissing was makkelijk; we blijven lid!’ 

Persoonlijk contact met de klant is heel belangrijk

Dirk-Jan en Margreet doen veel samen met hun internet bedrijf Smart Internet Media, maar ook veel zelf; van websitebeheer, tot bloggen, tot klantenservice. Dat laatste is niet alleen leuk, maar ook heel erg nuttig. ‘De verdeling consumenten/bedrijven is ongeveer 50/50. Beide doelgroepen hebben andere behoeften, maar al onze klanten waarderen het zeer dat we met ze meedenken, persoonlijk advies kunnen geven en alternatieven kunnen bieden.’ 

Ook zorgen ze ervoor dat klanten altijd op de hoogte blijven van hun verzending met Track & Trace. Volgens Dirk-Jan zijn hun concurrenten daar vaak wat vager over. Vooral consumenten vinden het prettig om op de hoogte gehouden te worden, omdat ze dan precies weten wanneer hun bestelling binnenkomt. Zakelijke klanten hebben daar iets minder behoefte aan, omdat er altijd wel iemand bij de organisaties aanwezig is om de bestelling aan te nemen. 

Dat de klanten blij zijn met deze persoonlijke benadering, blijkt ook uit de Thuiswinkel Waarborg Reviews. Betondingen.nl wordt, op het moment van schrijven, beoordeeld met een 8.8. ‘We krijgen veel positieve feedback. Als een klant wat minder positief is, proberen we daarop te reageren om het op te lossen. Gelukkig komt dat niet zo vaak voor’. 

Waar ligt jullie uitdaging?

‘Ik hoop dat we de groeiende vraag aan blijven kunnen. Onze groeipercentages liegen er niet om. Ik vind het wel heel belangrijk dat we klein en betrokken blijven, en niet zo’n logge organisatie. Goed contact met de klant, daar word ik blij van,’ besluit Dirk-Jan. 

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp