16 juli 2018

Nieuw: Engelstalige privacyverklaring op maat in Thuiswinkel Privacytool

privacy met engelse definitie op tablet

Afgelopen mei is de AVG in werking getreden. Leden van Thuiswinkel.org konden zich daarop voorbereiden door de Thuiswinkel Privacytool te doorlopen. Aan de hand daarvan konden ze gratis een privacyverklaring downloaden. Door de grote vraag van onze leden hebben we nu ook een Engelstalige privacyverklaring (privacy statement) toegevoegd aan de tool. Handig als je cross-border verkoopt.

Een privacyverklaring is verplicht

Als webwinkelier verwerk je regelmatig persoonsgegevens, bijvoorbeeld van mensen die een bestelling plaatsen of klanten die een contactformulier invullen. Je mag die gegevens volgens de wet alleen op een ‘rechtmatige, behoorlijke en transparante’ manier verwerken. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de verwerker van de persoonsgegevens, dus bij jou of bij externe partijen die voor jou de gegevens verwerken.

Je moet een consument informeren over zijn rechten en de verwerking van zijn persoonsgegevens. Dat kun je doen via een privacy policy of privacyverklaring. Met de Thuiswinkel Privacytool kun je gemakkelijk een privacyverklaring voor jouw organisatie op maat genereren. En nu dus ook in Engels.  

Meteen beginnen of meer informatie?

Benieuwd naar wat de Thuiswinkel Privacytool voor jou kan betekenen? Ga dan naar www.thuiswinkel.org/privacytool en begin vandaag nog met het optimaliseren van je privacybeleid. Geen lid? Neem dan via contact op met onze juridische afdeling voor meer informatie.