19 juni 2017

Staples: ook zakelijke klant zoekt transparantie in prijs en aanbod

Afbeelding stoelen met Thuiswinkel Zakelijk logo

De one-stop shop voor kantoorartikelen, dat is waar veel bedrijven Staples van kennen. De multinational is marktleider in haar branche, maar ambieert meer. Marco Suurland, commercial manager bij Staples Benelux, vertelt over de belangrijkste B2B-trends bij Staples Europe. En deze zijn er niet voor niets, want “de zakelijke klant verwacht steeds meer consumentenservices en -functionaliteiten”.

In de snel veranderende digitale wereld gaan zakelijke en particuliere klanten steeds meer op elkaar lijken. Marco legt uit: “Ook al verkopen wij voor 95% aan zakelijke klanten, we implementeren ook steeds meer consumentenservices en -functionaliteiten. We zien namelijk dat de zakelijke klant, net als de consument, op zoek is naar transparantie in prijs, aanbod en levering. Staples speelt hierop in door prijzen zowel in- als exclusief btw te tonen en nieuwe leveringsopties zoals flexibele bezorging en track & trace aan te bieden. Kortom: ‘delivered as promised’.” 

Meer transparantie in de B2B-branche

Staples voert sinds 19 juni het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk. Waarom? “Met het keurmerk maken we in één oogopslag duidelijk dat Staples Europe transparant handelt. Dat biedt extra zekerheid voor onze (nieuwe) klanten. Daarnaast werken we met Thuiswinkel.org samen aan een nieuwe standaard voor zakelijke e-commercebusiness. Dat is iets waar uiteindelijk iedere klant van profiteert.” Daarnaast helpt Thuiswinkel.org webwinkels met het praktisch toepassen van wet- en regelgeving. Marco: “De juristen van Thuiswinkel.org hebben dagelijkse ervaring met e-commerce en helpen ons met de voorbereidingen voor de nieuwe Europese privacywet GDPR (of Algemene verordening gegevensbescherming) en de regels rondom duurzame verpakkingen.”

B2B ≠ B2C

Ondanks de overeenkomsten ziet Marco ook nog verschillen tussen B2B en B2C. “Iedereen kan bij ons shoppen, maar we zien in onze statistieken dat klanten vooral tijdens traditionele kantooruren, en daardoor hoofdzakelijk via desktops, hun aankopen bij ons doen. Dit zal ongetwijfeld veranderen aangezien bedrijven steeds meer 24/7 actief zijn.” De voorlopers van deze trend zijn zzp’ers volgens Marco: “Door de grote stijging van zzp’ers in Nederland zien we nu al een groei in onze mobile-cijfers. Meer dan 30% van het verkeer op onze site is via mobile en dit percentage stijgt in rap tempo.” 

Nederland is digital trendsetter

Als commercial manager ziet Marco ook Europese verschillen in online B2B-verkopen. “Nederland loopt bij ons duidelijk voorop op het gebied van online. We staan eerder op prijsvergelijkers en we doen meer aan digitaal adverteren dan andere Europese landen. Bovendien kopen Nederlandse klanten meer technische producten, zoals smartphones en laptops, online.” Marco tipt webshops die over de grens verkopen om rekening te houden met regionale verschillen in Europa. “In Zuid-Europa is er een incentive-cultuur, waarbij onze zakelijke klanten gevoelig zijn voor cadeaus, terwijl het noorden meer nuchter handelt en vooral op zoek is naar een goede levering voor een goede prijs.” 

Innovatieve verrassingen voor B2B-klant

Voor de toekomst van Staples voorspelt Marco een significante groei. Staples Europe gaat verder als Staples Solutions en tegelijkertijd blijven we mondiaal intensief samenwerken met Staples Inc. Met de nieuwe eigenaar Cerberus maakt Staples Solutions een omslag van een productfocus naar een focus op customer service. “We gaan zzp’ers en mkb’ers volledig ontzorgen. Denk hierbij aan complete diensten voor kantoorinrichting, printers, schrijfwaar en koffie, maar ook op het gebied van ict zoals cloudoplossingen”, aldus Marco. Kortom: spannende tijden bij Staples Europe met veel innovatie om de B2B-klant te verrassen!

Thuiswinkel.org helpt je op weg met:

  • Meer conversie door het Thuiswinkel Zakelijk keurmerk
  • Juridische hulp en uitleg over de verschillen tussen B2B en B2C
  • Het goedkoopste reviewsysteem van Nederland
  • Onze lobby in Den Haag en Brussel
  • Een groot netwerk van e-commerceprofessionals
Meer over het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk