3 mei 2017

Het effect van video in e-mailmarketing

Business partnernieuws

Foto van Erik Sloof van Sherpaan met een play-button. Logo business partner thuiswinkel.

Hoe krijg je het voor elkaar dat nieuwsupdates beter gelezen worden? E-mailmarketing is nog altijd een goede manier, een nieuwsbrief wordt goed gelezen en mensen klikken door naar je webshop. Maar hoe maak je het onderscheid? En hoe maak je een product of zelfs software tastbaar? De inzet van video speelt hierbij een grote rol. Business partner Sherpaan deelt haar ervaring en geeft je tips.

E-mailmarketing is nog altijd een goede manier om nieuwsupdates onder de aandacht te brengen. Bij Sherpaan sturen we maandelijks een nieuwsbrief naar klanten, maar hebben we gemerkt dat er nog weinig doorgeklikt wordt naar onze website. Zonder inzet van video zien onze cijfers en feiten er als volgt uit:  

 • Openingsrate van 40%.
 • Gemiddeld klikt 16% door naar de website.
 • Dinsdagochtend is het beste verzendmoment van onze nieuwsbrief.
 • Klantenervaringen worden het best gelezen.

6 praktijktips voor het gebruik van video in nieuwsbrief

Om onze nieuwsupdates in de nieuwsbrief meer onder de aandacht te brengen, kozen we tijdens deze case voor het gebruik van video. Voor het gebruik van video in e-mailmarketing hebben we uit onze expertise de volgende praktijktips opgesteld:

 • Gebruik in het onderwerp van de nieuwsbrief de melding [video] om de aandacht te trekken.
 • Maak een schermafbeelding van de video en plaats deze met duidelijke play-button in de nieuwsbrief.
 • Gebruik in de schermafbeelding een scene waarbij er een persoon in beeld is.
 • Plaats relevante (product-)video’s in een afspeellijst op YouTube.
 • Vermijd lange intro’s, kom direct to the point.
 • Besteed niet te veel tijd aan montage.

Stijging van doorklikratio

Bovenstaande tips pasten we toe in onze eerstvolgende nieuwsbrief. We beginnen de nieuwsbrief met een video-uitleg. Dat werkt! Om te meten wat video doet in de respons, plaatsen we ook dit keer een artikel met klantervaringen. Het resultaat: de doorklikratio stijgt van 16% naar 45%! De reacties van onze klanten zijn bemoedigend, bijvoorbeeld: “Leuk die video’s! Goede stap vooruit.”

Bron: cijfers uit CampaignMonitor nieuwsbrief Sherpaan april 2017

Onze aanpak

De cijfers spreken voor zich. We kunnen concluderen dat video een positief effect heeft op e-mailmarketing en zorgt voor een verhoging van de doorklikratio en respons. Wij raden iedereen aan om af te stappen van je camera-angst en aan de slag te gaan met video. Heb je succes? Zorg voor een eigen YouTube-kanaal met video’s van eigen producten van je webshop en laat zo je webshop verder groeien.

Hoe nu verder?

In twee uur tijd nemen we vijf korte video’s op en een introductie voor een afspeellijst. De video’s worden seriematig geproduceerd door gebruik te maken van het Webclip2go videosysteem, ontworpen voor webwinkels. Dit videosysteem is beschikbaar via Videocommerce. Voor dealerinformatie en andere praktische vragen over video verwijzen we graag naar video- en onlinemarketingexpert Jan Roelofsen.

 

Auteur: Erik Sloof, Commercieel directeur bij Sherpaan
Thuiswinkel.org Business Partner

Sherpaan, helpt webshops groeien
Erik.sloof@sherpaan.n

www.sherpaan.nl

Video voorbeelden: YouTube
0318-712089

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
 • Vertrouwen van klanten
 • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
 • E-commerce onderzoeken en rapporten
 • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
 • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner