Wat moet je met al die onderzoeken?

Gepubliceerd op: 16 oktober 2019
Bijgewerkt op: 19 augustus 2021
Onderzoek - Pen Wijzend Naar Grafiek 800 X 400

Afgelopen september hebben we maar liefst twee e-commerce-onderzoeken gelanceerd. Zoals elk jaar rond deze tijd de Thuiswinkel Markt Monitor met de cijfers van het eerste half jaar, maar nu ook voor het eerst de B2B E-commerce Markt Monitor! Deze rapportage bevestigde een aantal vermoedens – het zijn met name kantoorartikelen die online besteld worden en de bestellers zijn meestal inkopers – maar bevatte ook een aantal eyeopeners. Wist je bijvoorbeeld dat groothandels gemiddeld twee keer zoveel online bestellen als andere bedrijven? En dat producenten bijna vier keer zoveel bestellen als importeurs of dienstverleners.

Leuk natuurlijk, deze statistieken, maar wat kun je ermee als webwinkelier? Nou, bij de bouw van je webwinkel en de inrichting van je processen is het natuurlijk heel handig om te weten waar je kansen liggen. Zo blijkt dat zakelijke bestellers vooral online bestellen om tijd te besparen en om prijs en kwaliteit te kunnen vergelijken. Met andere woorden, besteed extra aandacht aan filters en zoekfunctie, en speel in op de tijdsbesparing door herhaalbestellingen te faciliteren, mensen een account te laten maken en suggesties bij bestellingen te tonen. Daarnaast willen zakelijke bestellers graag invloed uitoefenen op het bestelmoment, dus geef ze de keuze. En wist je dat de factuur bij zakelijke bestellingen inmiddels concurrentie heeft gekregen van iDEAL-betalingen? Zorg er dus voor dat je je (zakelijk) klanten verschillende betaalopties biedt.

Kortom, onze onderzoekrapporten bevatten meer dan alleen platte cijfers; ze helpen je om jouw business verder uit te bouwen.

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp