Shop responsible, ook tijdens de feestdagen

Gepubliceerd op: 16 november 2022
Bijgewerkt op: 16 november 2022
Geschreven door
Feestdagen Tafel Met Kerstcadeautjes Er Op 800X400

De feestdagen komen eraan. Een drukke tijd voor consumenten, retailers en vervoerders. Webwinkels maken zich klaar voor de feestdagen en consumenten oriënteren zich en vervullen hun wensenlijst online. Is jouw webwinkel er helemaal klaar voor? En wat ga je doen met Black Friday? Maak je er een kortingsdag van, een -weekend of een week of ga je dit jaar ‘op groen’?

Steeds meer retailers focussen zich op verduurzaming rond de feestdagen. Ze zetten duurzame artikelen extra in het zonnetje, organiseren repair days of laten consumenten hun tweedehands spullen inleveren in de winkel. Logisch, een cadeautje geven of krijgen is toch veel leuker als het lang meegaat en verantwoord is geproduceerd?

Een mooi voorbeeld van de sector die zijn verantwoordelijkheid neemt en aan de slag gaat met duurzamere businessmodellen. Wij geloven dat het kan: producten (ver)kopen die mensen nodig hebben of leuk vinden, maar dan op een zo verantwoord mogelijke manier. Een vraagstuk waar we samen met de markt en de gehele keten komend jaar nieuwe oplossingen voor gaan bedenken.

Namens alle collega’s bij Thuiswinkel.org wens ik je alvast een mooie en succesvolle feestdagenperiode.

Marlene ten Ham
Directeur bij Thuiswinkel.org

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp