Reviews ook onmisbaar in de b2b-wereld

Gepubliceerd op: 18 juli 2017
Bijgewerkt op: 19 augustus 2021
Geschreven door
Online Reviews

Reviews zijn vandaag de dag niet meer weg te denken bij een consumentenaankoop. Bij elke aankoop willen we massaal antwoord op de vraag: Wat vinden anderen van dit product of dit bedrijf? Maar hoe zit dat eigenlijk bij een zakelijke aankoop?

Trend: zakelijke klant komt pas in contact na online oriëntatie

B2B is bezig met een enorme online opmars. Steeds meer bedrijven openen hun online deuren. De salesman die vroeger als eerste de klant vertelde over de voordelen van het product en het bedrijf, komt anno 2017 pas later aan de beurt. De zakelijke klant gaat pas met een vertegenwoordiger in gesprek als hij zich uitgebreid heeft georiënteerd. En tijdens die oriëntatiefase komen reviews al om de hoek kijken. Bereid je hier dus op voor en bied potentiële klanten de bevestiging die zij zoeken met geverifieerde klantbeoordelingen.

Er is geen zakelijke koper die geen consument is

Het bekijken van reviews zit helemaal ingeburgerd in ons systeem; die knop zetten we niet opeens uit als we in de rol van zakelijke koper kruipen. Het begint al bij een eerste zoekopdracht in Google: webshops die wél reviews inzetten, krijgen sterren bij de zoekresultaten. Die sterren zien jouw zakelijke klanten natuurlijk ook. En het blijft altijd een mens die de beslissing maakt, of het nou om een B2C- of B2B-aankoop gaat. Voorlopers in de B2B-wereld zetten daarom net als consumentenwebshops reviews in voor waardevolle feedback én extra conversie.

Thuiswinkel Zakelijk Reviews

De ene reviewtool is de andere niet en tussen de B2C- en de B2B-markt bestaan de nodige verschillen. Daarom heeft Thuiswinkel.org samen met Kiyoh (marktleider in Nederland) Thuiswinkel Zakelijk Reviews ontwikkeld. Dit zijn geverifieerde klantreviews voor de zakelijke markt, waarbij jouw score in de vorm van sterren in Google wordt getoond. Alleen leden van Thuiswinkel.org kunnen voor slechts € 12,50 per maand (incl. overstapservice) gebruikmaken van deze reviews!

Onderwerpen

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

Ingrid van Voorst 250x250

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp