Ecommerce Europe Trustmark voor leden Thuiswinkel.org

Gepubliceerd op: 1 januari 2018
Bijgewerkt op: 19 augustus 2021
Geschreven door
Europese Vlag

Samen met Ecommerce Europe heeft Thuiswinkel.org het Europese webwinkelkeurmerk Ecommerce Europe Trustmark gelanceerd. Ecommerce Europe vertegenwoordigt 25.000 webwinkels waarvan er 10.000 gecertificeerd zijn door een nationaal keurmerk zoals Thuiswinkel Waarborg. Omdat Thuiswinkel.org zich heeft aangesloten bij Ecommerce Europe, en omdat onze b2c-leden ruim voldoen aan de voorwaarden van het keurmerk, mogen zij gratis en exclusief het Ecommerce Europe Trustmark voeren.

Ecommerce Europe Trustmark vergroot vertrouwen in cross-border kopen

Met het Ecommerce Europe Trustmark vergroten we het consumentenvertrouwen in kopen over de grens. Het Ecommerce Europe Trustmark staat voor:

  • Een duidelijke set met regels voor consumenten en (web)winkeliers.
  • Duidelijke communicatie over de Ecommerce Europe Code of Conduct
  • Betere bescherming van consumenten en (web)winkeliers.
  • Internationale klachtenafhandeling als de webshop, de consument en Thuiswinkel.org er niet uitkomen.

Het Ecommerce Europe Trustmark heeft een duidelijk en internationaal herkenbaar logo. Het logo linkt door naar een certificaat dat doorverwijst naar de Ecommerce Europe Code of Conduct en een heldere uitleg van de rechten en plichten van de consument en de webwinkel.

Meer dan 10.000 gecertificeerde webshops in Europa

Ecommerce Europe heeft een aantal voorwaarden (de Ecommerce Europe Code of Conduct) waaraan webwinkels moeten voldoen om het keurmerk te mogen dragen. Aangezien deze regels ook in onze B2C-certificering zitten, voldoen onze Thuiswinkel Waarborg-leden automatisch aan die voorwaarden. In Europa zijn ruim 10.000 webshops die het Europese keurmerk mogen voeren. Hiermee krijgt het internationale keurmerk meteen grote bekendheid en wordt het in de ervaring van de consument gekoppeld aan betrouwbare gecertificeerde webshops. B2C-leden mogen het Ecommerce Europe Trustmark gratis voeren naast het Thuiswinkel Waarborg.

Wil jij het Ecommerce Europe Trustmark voeren?

Als lid van Thuiswinkel.org kun je het Ecommerce Europe Trustmark downloaden via het Servicecenter. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. De enige voorwaarde is dat je het Thuiswinkel Waarborg voert. Het Thuiswinkel Zakelijk-keurmerk is hiervan uitgesloten omdat dit een b2b-keurmerk is. Plaats het Ecommerce Europe Trustmark direct naast het Thuiswinkel Waarborg en zorg dat het trustmark doorlinkt naar het certificaat van Ecommerce Europe.

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp