Distributed Denial of Service

Gepubliceerd op: 11 mei 2022
Bijgewerkt op: 11 mei 2022
Geschreven door
Fraude & Veiligheid Digitaal Slot Blauw 800X400

In deel drie van de serie ben je meer te weten gekomen over Cybercrime. Deze week zal er gekeken worden naar de ‘DDoS, Distributed Denial of Service’. Heb jij het onderwerp van vorige week gemist? Klik dan hier om meer te weten te komen over Cybercrime. Volgende week komt het onderwerp digitale identiteit aan bod, een digitale identiteit vertegenwoordigt online wie jij bent, bijvoorbeeld met je persoonsgegevens, zaken die je kan/mag doen, voorkeuren, etc.

Veel vragen en diensten op een website afgevuurd

Bij een DDoS aanval worden door aanvallende computers veel vragen of veel netwerkverkeer op een dienst of website afgevuurd, met als doel deze dienst onbereikbaar te maken voor bezoekers. Bezoekers van een dienst of website krijgen dan te zien dat de website of dienst niet beschikbaar is. Een DDoS kan redelijk eenvoudig worden uitgevoerd of ingekocht voor enkele euro’s bij gespecialiseerde malavide websites.

Beschikbaarheid wordt steeds belangrijker

Beschikbaarheid van digitale dienstverlening wordt steeds belangrijker. Betrouwbaarheid en robuustheid zijn daarin twee begrippen die rand voorwaardelijk zijn. Beschikbaarheid van digitale diensten wordt als ‘water uit de kraan’ ervaren, waardoor het dagelijks leven sterk beïnvloed wordt als deze uitvallen. Wanneer een dienst of website is uitgevallen zorgt dat ervoor dat klanten/ burgers niet geïnformeerd kunnen worden. Misbruik is in Nederland komt helaas dagelijks voor. Grote en kleine aanvallen op banken, scholen etc. zorgen voor veel problemen.

Wil jij meer informatie over wat je hier tegen kan doen?

KLIK DAN HIER >

Onderwerpen

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

Roland van Kortenhof
Roland van Kortenhof 250x250

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp