Thuiswinkel Waarborg

Consumenten zoeken online naar vertrouwen en keurmerken spelen hier een cruciale rol in. Thuiswinkel Waarborg, het kwaliteitskeurmerk voor webwinkels die aan consumenten verkopen, biedt die zekerheid. Het keurmerk zorgt voor meer vertrouwen en daarmee ook voor meer conversie. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen verbonden aan het Thuiswinkel Waarborg die je niet mag missen.

Meld je aan

Keurmerken

Thuiswinkel Waarborg is het meest kwalitatieve keurmerk van Nederland met een onafhankelijke certificering en geschillencommissie. En met een herkenbaarheid van 91% is Thuiswinkel.org ook het meest bekende keurmerk. Voor veel webshops werkt het Thuiswinkel Waarborg dan ook conversieverhogend, zo blijkt uit A/B testen. We zetten de voordelen op een rijtje en nemen je mee in waarom ook jij een door Thuiswinkel.org gecertificeerde webwinkel wilt.

Unieke verkoopargumenten

 • Bekendste webwinkelkeurmerk in Nederland
 • Het Thuiswinkel Waarborg werkt conversieverhogend
 • Klachtenbemiddeling en onafhankelijke geschillencommissie
 • Voldoe aan de meeste actuele wet- en regelgeving
 • Je webshop wordt gescand op beveiligingslekken

Een veilige shop met Thuiswinkel Waarborg

Bij sommige webwinkelkeurmerken betaal je een bedrag en ontvang je een keurmerk voor op je webshop. Thuiswinkel.org pakt het gedegen aan zodat consumenten ook echt op het keurmerk kunnen vertrouwen.  De certificering bestaat uit 3 toetsen: 

 • Juridische toetsing: Weet jij niet 100% hoe de online wet- en regelgeving in elkaar steekt? Geen probleem, dat weten wij en onze partners wel. Je webshop wordt door een extern bureau getoetst, zodat je zeker weet dat je aan alle regels voldoet.
 • Financiële monitoring: zodat consumenten erop kunnen rekenen dat jouw webshop financieel stabiel is.
 • Veiligheidsscan: Jouw webshop wordt gescand op beveiligingslekken zodat consumenten weten dat ze veilig bij je kunnen shoppen. Dankzij dit ethisch hacken weet je of jouw webshop beschermd is tegen een cyberaanval en of je veilig omgaat met klantgegevens.

Heb je alle toetsten succesvol doorlopen? Dan kan heten wij, onze 2000 andere leden en 150 business partners, je van harte welkom. Meer weten? Lees dan hoe krijg ik het keurmerk Thuiswinkel Waarborg?

Klachtenbemiddeling en onafhankelijke geschillencommissie

Als webshop word je soms geconfronteerd met klachten. De ene klacht is terecht, de andere misschien niet. Een juiste afhandeling van de klacht is wel belangrijk voor de klanttevredenheid. Kom je er niet uit met de klant of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Thuiswinkel.org helpt haar leden met gratis klachtenbemiddeling, gratis juridisch advies en toegang tot een onafhankelijke Geschillencommissie om webwinkels te ondersteunen bij het oplossen van klachten.

Leden van Thuiswinkel.org krijgen meer dan een keurmerk

Wij willen de hele online sector vooruit helpen en dat kan niet met alleen een keurmerk.

 • We geven je gratis juridisch advies en houden je actief op de hoogte van wetswijzigingen.
 • Door onze onderzoeken weet je precies wat er in de markt speelt.
 • Je kunt je medewerkers gratis laten leren via onze e-learnings.
 • Onze lobbyisten gaan in gesprek met Den Haag en Brussel over alles wat de online sector raakt. Wij komen op voor jouw belangen als webwinkelier.
 • Wij zorgen voor een duurzamere sector en helpen je op weg om je webshop te verduurzamen.
 • Straal ook internationaal vertrouwen uit met Shopping Secure.

Bekijk het hele lidmaatschapspakket.

Maximaal vertrouwen met de Thuiswinkel Trustbar

Leden van Thuiswinkel.org zijn trots dat zij de certificering voor het Thuiswinkelen Waarborg met succes hebben doorlopen. Het betekent dat ze handelen volgens het consumentenrecht en dat consumenten vol vertrouwen bij ze kunnen shoppen. Zorg er daarom voor dat het keurmerk op iedere pagina duidelijk herkenbaar is met de Thuiswinkel Trustbar.

Sluit je aan bij de beste webwinkels van Nederland

Thuiswinkel Waarborg is het bekendste en meest kwalitatieve webwinkel keurmerk van Nederland. Maar liefst 91% van de consumenten kent het keurmerk en 21% koopt niet bij webwinkels zonder Thuiswinkel Waarborg. Wil jij je onderscheiden, bij de beste webwinkels van Nederland horen en ben je klaar voor meer online omzet? Meer dan 2000 webshops gingen je voor.

Meld je aan als lid of vul het interesseformulier in

Veelgestelde vragen

 • Je kunt lid worden van Thuiswinkel.org als je producten of diensten aanbiedt aan consumenten of zakelijke klanten via verkoop op afstand. Thuiswinkel.org heeft een consumentenkeurmerk, een zakelijk keurmerk, een internationaal keurmerk en een keurmerk voor platformen.

  Let op: Het is belangrijk dat je website toegankelijk is op het moment dat je de aanvraag indient. Zo kan de website goed gecontroleerd worden tijdens de certificering.  

 • Verkoop jij producten of diensten aan consumenten via een webwinkel of via een platform? Dan kun je het keurmerk Thuiswinkel Waarborg aanvragen. Vervolgens doorloop je onze certificering, waarin je webwinkel getoetst wordt op financiële stabiliteit, veiligheid en wetgeving.

 • Onze keurmerken staan voor veilig online shoppen. Daarom doorlopen nieuwe leden een certificeringsproces en worden ze daarna elk jaar gehercertificeerd. Lees hier hoe de drie stappen van de certificering precies verlopen.

 • Ja, de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel moeten door alle leden van Thuiswinkel.org gevoerd worden. 

  In overleg met de juristen van Thuiswinkel.org kunnen in uitzonderingsgevallen aanvullende voorwaarden opgenomen worden.

 • Thuiswinkel.org is een vereniging zonder winstoogmerk. Je betaalt bij Thuiswinkel.org contributie op basis van je online omzet in het afgelopen jaar, waarbij geldt dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

  • Eenmalige inschrijfkosten: € 75,-
  • Keurmerk certificering (jaarlijks): € 390,-
  • Contributie: op basis van vastgestelde contributieregeling, zie de tabel
Thuiswinkel Waarborg logo geeft de consument extra vertrouwen en we zagen tijdens het A/B testen een stijging van 6% in transacties.
- Joey Buys, Fun Cooking Online
Joey Buys

Wil je meer weten
Over het lidmaatschap bij Thuiswinkel.org?

Neem dan contact op met onze accountmanager Ingrid van Voorst. Zij helpt je graag verder. 

Ingrid van Voorst 250x250