Logo microfoonThuiswinkel Talk

Thuiswinkel Talk is de e-commercepodcast van Thuiswinkel.org. Elke maand gaat de presentator van Thuiswinkel.org in gesprek met twee experts uit verschillende vakgebieden. Samen behandelen zij op een luchtige manier de nieuwe e-commerceontwikkelingen uit binnen- en buitenland. Op deze manier worden de luisteraars thuis, onderweg of op kantoor uitgebreid bijgepraat over onderwerpen als platformen, consumentenrecht, digital transactions, duurzaamheid en online marketing. De podcast is onder andere te beluisteren via iTunes en Spotify.

Afleveringen

Thuiswinkel Talk, afl. 2: Retouren

30 augustus 2019

In deze aflevering bespreken Richard van Welie (contentmanager), Margreeth Pape (beleidsadviseur logistiek) en Roland van Kortenhof (manager operations en voorzitter van de ShoppingTomorrow-expertgroep Get Rid of Returns) de laatste ontwikkelingen op het gebied van retouren. Horen deze niet gewoon bij e-commerce, zijn ze wel echt zo schadelijk voor het milieu en hoe kunnen webwinkeliers ze terugdringen? Op deze en andere vragen krijg je in deze aflevering van Thuiswinkel Talk antwoord.

Beluister Thuiswinkel Talk 2Beluister Thuiswinkel Talk 2 via Spotify

Experts aan het woord

Margreeth Pape

Margreeth Pape
Beleidsadviseur logistiek


Roland van Kortenhof

Roland van Kortenhof
Manager operations


Presentator

Richard van Welie

Richard van Welie
Contentmanager

Thuiswinkel Talk, afl. 1: Platformen & Wetgeving

30 augustus 2019

In deze eerste aflevering bespreken Richard van Welie (contentmanager), Vincent Romviel (jurist) en Martijn Hos (lobbyist, adviseur platformen) de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-commercewetgeving en platformen/marktplaatsen. Onderwerpen als de Europese wetgeving, de P2B-verordening en het gelijke speelveld voor webwinkels binnen de EU komen hierin uitvoerig aan bod.

Beluister Thuiswinkel Talk 1Beluister Thuiswinkel Talk 1 via Spotify

Experts aan het woord

Vincent Romviel
Jurist


Martijn Hos
Adviseur platformen


Presentator

Richard van Welie

Richard van Welie
Contentmanager

Voordelen van Thuiswinkel Talk

  • Luisteren waar en wanneer je wilt.
  • Verdiepende gesprekken over e-commerceontwikkelingen ... 
  • ... maar wel op een luchtige manier.
  • Thuiswinkel Talk is gratis voor iedereen.
  • Alle podcasts zijn eenvoudig terug te luisteren.
Heb je vragen, suggesties en/of opmerkingen rondom de Thuiswinkel Talk-podcast? Neem dan gerust contact met ons op via .