Logo microfoonThuiswinkel Talk

Thuiswinkel Talk is de e-commercepodcast van Thuiswinkel.org. Elke maand gaat de presentator van Thuiswinkel.org in gesprek met twee experts uit verschillende vakgebieden. Samen behandelen zij op een luchtige manier de nieuwe e-commerceontwikkelingen uit binnen- en buitenland. Op deze manier worden de luisteraars thuis, onderweg of op kantoor uitgebreid bijgepraat over onderwerpen als platformen, consumentenrecht, digital transactions, duurzaamheid en online marketing. De podcast is onder andere te beluisteren via iTunes en Spotify.

Afleveringen

Thuiswinkel Talk, afl. 5: Hoe verminder je de hoeveelheid lucht in pakketjes?

21 juli 2020

In de vijfde aflevering van Thuiswinkel Talk staat het reduceren van lucht in verpakkingen centraal. Host Richard van Welie (contentmanager) gaat hierover in gesprek met Ellen de Lange, adviseur logistiek en verpakkingen bij Thuiswinkel.org. Daarnaast komen er drie business partners aan het woord die onder meer vertellen dat we in Nederland al op de goede weg zijn op dit gebied, maar dat er nog steeds veel te verbeteren valt. Lees het bijbehorende nieuwsartikel.

Beluister Thuiswinkel Talk 5 via Spotify

Experts aan het woord

Ellen de Lange
Adviseur logistiek en verpakken

Host

Richard van Welie

Richard van Welie
Contentmanager

Thuiswinkel Talk, afl. 4: Welke impact heeft de P2b-verordening?

7 juli 2020

Deze vierde aflevering van Thuiswinkel Talk staat in het teken van platformen en het verkopen op platformen. De komende periode staat er veel te gebeuren op dit gebied. De P2b-verordening treedt in werking, Thuiswinkel.org heeft een certificering voor verkopers op platformen opgezet en de Sociaal Economische Raad heeft in samenwerking met de belangenvereniging een advies opgesteld aan het kabinet over de verkoop van producten op platformen. Host Richard van Welie (contentmanager) bespreekt deze onderwerpen met Just Hasselaar (beleidsadviseur digital payments en platformen) en Vincent Romviel (jurist en beleidsadviseur). Lees het bijbehorende nieuwsartikel.

Beluister Thuiswinkel Talk 4 via Spotify

Experts aan het woord


Just Hasselaar
Beleidsadviseur platformen


Vincent Romviel
Jurist

Host

Richard van Welie

Richard van Welie
Contentmanager

Thuiswinkel Talk, afl. 3: De logistieke uitdagingen in coronatijd

9 juni 2020

In deze aflevering bespreken Richard van Welie (contentmanager) en Margreeth Pape (beleidsadviseur logistiek) de logistieke uitdagingen van de e-commercesector tijdens corona. Hierin gaan zij dieper in op de resultaten van de enquete die onlangs onder leden die producten verkopen is uit gezet en komen ook logistieke partners PostNL, Fietskoeriers.nl en Trunkrs aan het woord. Lees het bijbehorende nieuwsartikel.

Beluister Thuiswinkel Talk 3 via Spotify

Experts aan het woord

Margreeth Pape

Margreeth Pape
Programmamanager logistiek

Host

Richard van Welie

Richard van Welie
Contentmanager

Thuiswinkel Talk, afl. 2: Retouren

28 oktober 2019

In deze aflevering bespreken Richard van Welie (contentmanager), Margreeth Pape (beleidsadviseur logistiek) en Roland van Kortenhof (manager operations en voorzitter van de ShoppingTomorrow-expertgroep Get Rid of Returns) de laatste ontwikkelingen op het gebied van retouren. Horen deze niet gewoon bij e-commerce, zijn ze wel echt zo schadelijk voor het milieu en hoe kunnen webwinkeliers ze terugdringen? Op deze en andere vragen krijg je in deze aflevering van Thuiswinkel Talk antwoord. Lees het bijbehorende nieuwsartikel.

Beluister Thuiswinkel Talk 2 via Spotify

Experts aan het woord

Margreeth Pape

Margreeth Pape
Programmamanager logistiek


Roland van Kortenhof

Roland van Kortenhof
Manager operations


Host

Richard van Welie

Richard van Welie
Contentmanager

Thuiswinkel Talk, afl. 1: Platformen & Wetgeving

4 september 2019

In deze eerste aflevering bespreken Richard van Welie (contentmanager), Vincent Romviel (jurist) en Martijn Hos (lobbyist, adviseur platformen) de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-commercewetgeving en platformen/marktplaatsen. Onderwerpen als de Europese wetgeving, de P2B-verordening en het gelijke speelveld voor webwinkels binnen de EU komen hierin uitvoerig aan bod. Lees het bijbehorende nieuwsartikel.

Beluister Thuiswinkel Talk 1 via Spotify

Experts aan het woord

Vincent Romviel
Jurist


Martijn Hos
Adviseur platformen


Host

Richard van Welie

Richard van Welie
Contentmanager

E-commercepodcasts van ShoppingTomorrow

Ook ons onderzoeksplatform maakt podcasts over e-commerce-onderwerpen die aan bod zijn gekomen in hun bluepapers. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom smarthome, me2b en platformen? Luister dan eveneens de podcastserie van ShoppingTomorrow via hun site.