Fraude via nep-webwinkels maakt veel slachtoffers

Nep-webshops zorgden volgens onderzoek van Fraudehelpdesk.nl in 2017 voor veel slachtoffers van oplichting. Wat het lastig maakt voor consumenten, is dat een nepshop bijna niet van echt te onderscheiden is. De klant betaalt, maar krijgt vervolgens niets geleverd en kan geen contact met de shop krijgen. Via onze website en social media houden we je op de hoogte van frauderende webwinkels. Waar moet je op letten?

Telegraaf.nl meldde onlangs dat consumenten in de val van internetcriminelen blijven lopen. In 2017 bedroeg het schadebedrag waarvoor consumenten werden opgelicht bijna €16 miljoen. Dat is een verdubbeling in vergelijking met 2016, zo blijkt uit cijfers van de Fraudehelpdesk.

De fraude die de meeste slachtoffers heeft gemaakt in 2017, is fraude via nep-webwinkels. Criminelen maken succesvolle webwinkels na en lichten zo argeloze bezoekers op. ““We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat je goed moet checken met wie je zaken doet: google op de naam van de website en op ervaringen. Let ook goed op de url, vaak klopt die naam niet met het aangeboden product. Een voorbeeld: de webshop heet Hansengrietjezuivel en ze verkopen schoenen, of de naam is gtglas en ze verkopen kleding. Bij dit soort sites zie je ook altijd aparte prijzen zoals € 36,78 of € 87,23 of iets dergelijks. Kijk ook of de webshop lid is van Thuiswinkel Waarborg (klik op het logo) en bedenk goed: als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo”, vertelt Ank van Heeringen, jurist bij Thuiswinkel.org.

Meer weten?

Natuurlijk wil je veilig online kunnen shoppen en daarom houden websites als Thuiswinkel.org en Fraudehelpdesk je goed op de hoogte van dit soort vervelende praktijken. Daarnaast weet je zeker dat je met een legitieme website te maken hebt als deze het Thuiswinkel Waarborg voert. Wil je weten hoe je een gemakkelijk een nepshop herkent? Bekijk dan deze pagina met tips.