Logistiek en webwinkels

Belangenbehartiging en logistiek

E-commerce is een 24/7 business waarvan steeds meer consumenten verwachten dat ze de bestelling kunnen ontvangen waar en wanneer het hun gelegen komt. Daarmee is het optimaliseren van de logistieke processen binnen en buiten het bedrijf is een belangrijk vraagstuk.

Voor grensoverschrijdende leveringen aan consumenten wordt één geïntegreerde logistieke oplossing gemist, die alle Europese landen dekt. Waar webwinkels ook tegenaan lopen is het veelvoud van BTW-regimes waar een webwinkel mee te maken krijgt bij leveringen binnen de EU.

Coalitiepartners: afnemende bedrijfsleven, kennispartners en aanbieders/operators.

Actuele issues

De lobby: wat willen webwinkels

  • Oplossingen in de markt die tegemoet komen aan groeiende en veranderende afleverwensen van consumenten, zoals bezorging op maandag of op afspraak. Inclusief retourstromen.
  • Ruime mogelijkheden voor creëren van afhaalpunten, zonder dat deze onnodig worden gekenmerkt als detailhandel.
  • Logistieke dienstverleners: werk aan pan-Europese oplossingen voor een efficiënte en effectieve grensoverschrijdende logistiek om cross border e-commerce te stimuleren.
  • Vereenvoudig en moderniseer het Europese BTW systeem, om grensoverschrijdende logistiek te vereenvoudigen. Creëer een one-stop-shop voor BTW-issues, zodat webwinkels één loket hebben voor alle EU-landen waarin zij aan consumenten leveren.

E-fulfilment Academy 

De E-fulfilment Academy verbindt theorie met praktijk binnen logistiek in e-commerce. Deze post-hbo-opleiding wordt mede mogelijk gemaakt door Thuiswinkel.org en is learning partner van Thuiswinkel E-academy.
E-fulfilmente-Academy learning partner
Meld je aan en ontvang 10% korting >>