ZO Schoon, het bedrijf dat duurzame schoonmaakmiddelen aanbiedt voor particuliere en zakelijke klanten, ging er tijdens het Shopping Awards gala er met de DS Smith Sustainability Award van door. We spreken Bert Groen, Founder ZO Schoon, over hoe het bedrijf de Award wist te bemachtigen.

Over de DS Smith Award

DS Smith, de sponsor van de DS Smith Sustainability Award, is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van duurzame verpakkingen. Het bedrijf heeft de focus op circulair ondernemen en is een van de kartrekkers op dit gebied. Remko Berkhout, Marketing and Communications Manager bij DS Smith, vertelde ons waarom DS Smith de Award sponsort: “Als bedrijf kan je niet meer om duurzaam ondernemen heen. Het is een heel belangrijk onderwerp en met het sponsoren van de Award willen we dit meer onder de aandacht brengen. De cases die bedrijven indienen bieden inspiratie en krijgen met de DS Smith Sustainability Award een podium”, aldus Remko.

ZO Schoon, wat doen ze?

ZO Schoon, wat in 2020 is opgericht met de gedachte om impact te maken, heeft een schoonmaaksysteem ontwikkeld waarmee schoonmaken duurzamer, voordeliger en aantrekkelijker wordt. Bert geeft aan dat deze combinatie het bedrijf heel uniek maakt: “Toen we in augustus 2020 gestart waren met ons bedrijf zagen we dat het schoonmaken nog heel traditioneel was ingestoken. Iedereen maakt bijna elke dag schoon en heeft dan ook elke dag met schoonmaakproduct te maken. Vanuit die gedachte zijn wij begonnen om een aantrekkelijk en veilig product op de markt te zetten” aldus Bert.

Volgens Bert moet een aantrekkelijk en veilig product ervoor zorgen dat mensen het schoonmaken makkelijker bij kunnen houden: “Als een product er aantrekkelijk uitziet wordt het niet snel weggestopt in de kastjes. Dan moeten we er ook nog voor zorgen dat ons product veilig is, zodat je het niet hoeft weg te stoppen voor je huisdieren of kinderen. Met een veilig en aantrekkelijk product spelen wij hierop in. Onze klanten stoppen de schoonmaakspullen niet meer weg, het is altijd binnen handbereik en zo is schoonmaken makkelijker bij te houden”, aldus Bert.

“We zagen kansen om de Award te kunnen winnen”

Bert gaf in het interview aan dat er sprake was van veel concurrentie, maar ook dat zij kansen zagen om de Award te winnen: “Het is nu tijd om ons te laten zien en dachten we; laten we ons maar gewoon inschrijven. We hebben veel geïnvesteerd in onze website, alles werkt goed, we hebben een goede uitstraling en veel positieve reviews. Daarnaast hebben wij een goed concept wat niet alleen veilig en aantrekkelijk is, maar ook écht duurzaam is”, aldus Bert.

Ook de jury vindt dat het bedrijf al een mooie prestatie heeft neergezet op het gebied van duurzaamheid: “ZO schoon gaat tegen de gevestigde industrie van schoonmaakproducten in. Het idee van geen afval wordt helemaal doorgevoerd, met flessen die een leven lang meegaan en geen onnodig water vervoeren. Het is aantrekkelijk uitgevoerd en wij zien de potentie dat het bedrijf heel veel mensen kan gaan bereiken”, aldus de jury.


Meer weten over ZO Schoon?

ZO Schoon, een terechte winnaar van de DS Smith Sustainability Award. Met een klein team maakt het bedrijf nu al veel impact en wil het de komende tijd nog veel meer neerzetten. Wil je meer weten over ZO schoon?

Neem dan een kijkje op hun website >