Thuiswinkel.org biedt leden toegang tot juridische helpdesk van ICTRecht

Categorie
Gepubliceerd op: 18 december 2023
Bijgewerkt op: 18 december 2023
Geschreven door
Juridisch Hamer 800 X 400

Thuiswinkel.org en ICTRecht hebben hun krachten gebundeld. Als lid van Thuiswinkel.org krijg je nu toegang tot de juridische helpdesk van ICTRecht. Deze unieke samenwerking biedt leden ondersteuning bij alle juridische vraagstukken op het gebied van ict & recht, privacy, intellectuele eigendom, arbeidsrecht en security.

Webshops en online platformen krijgen te maken met heel wat verschillende complexe juridische vraagstukken. Denk aan het tekenen van (IT-)contracten met leveranciers, zoals een service level agreement of licentieovereenkomst, maar ook het voldoen aan privacywetgeving, bijvoorbeeld door het (laten) uitvoeren van een privacy-inventarisatie. Daarnaast kunnen ook (informatie)beveiligingsvraagstukken en het inhuren van zzp’ers veel onduidelijkheid veroorzaken.

Leden van Thuiswinkel.org krijgen nu toegang tot de juridische helpdesk van ICTRecht voor ondersteuning bij alle juridische vraagstukken op het gebied van ict & recht, privacy, intellectuele eigendom, arbeidsrecht en security. De samenwerking tussen Thuiswinkel.org en ICTRecht biedt leden van Thuiswinkel.org de juiste ondersteuning om hun webshop optimaal te beschermen tegen juridische risico’s en geschillen. Heb je vragen over de Thuiswinkel Waarborg-certificering? Dan blijven de juristen van Thuiswinkel.org uiteraard kosteloos voor je klaarstaan.

Fair use-beleid en gereduceerd tarief

Bij de helpdesk wordt gewerkt met een fair use-beleid, wat betekent dat eenvoudige vragen kosteloos worden beantwoord. Voor diepgaander werk, zoals het opstellen of beoordelen van contracten en onderhandelingen, wordt een gereduceerd tarief van €95,- per uur gehanteerd. Voordat ze aan de slag gaan, geven ze uiteraard altijd eerst een urenindicatie.

Voor juridische kwesties op het gebied van IT-contracten, security en arbeidsrecht kun je rechtstreeks contact opnemen met de juridische helpdesk via thuiswinkelhelpdesk@ictrecht.nl of +31 (0)20 66 31 941. Voor alle overige zaken, zoals de Thuiswinkel Waarborg-certificering, vragen over consumentenrecht, geschillen, privacy, cookies en Algemene Voorwaarden kun je nog steeds terecht bij de juridische afdeling van Thuiswinkel.org via juridisch@thuiswinkel.org.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

  • Europese Unie beschermt consumenten tegen misleidende duurzaamheidsclaims

    Gepubliceerd op 24 april 2024
    Categorie

    Europese Unie neemt maatregelen om consumenten in e-commerce te beschermen tegen misleidende marketingpraktijken. Lees meer in dit artikel.

    Wetgeving Europa
  • Min. J&V Publiceert:  Integrale aanpak fraude jaarbericht 2023

    Gepubliceerd op 24 april 2024

    Overheid en bedrijfsleven werken samen aan het verminderen van het aantal slachtoffers en de schade door online fraude. Thuiswinkel.org is aangesloten bij deze multidisciplinaire aanpak en vertegenwoordigt de e-commerce sector.

    Kopie Van Kopie Van Ontwerp Zonder Titel
  • PayPal Beste Starter Award

    Gepubliceerd op 24 april 2024

    Naar aanleiding van de Shopping Awards zijn er interviews afgenomen met winnaar Anne de Korte van Dutchies en Maarten Zwaan, Market Leader PayPal Benelux & Ireland, sponsor van de PayPal Beste Starter Award.

    Shopping Awards 2 800X400
  • Q&A SEA

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Video

    Tijdens deze Q&A gaven expert Yannick van der Ven en Sander van der Aa van Happy Horizon een korte introductie over het onderwerp en daarna hebben zij verschillende vragen beantwoord over SEA binnen e-commerce.

    SEA 800 X 400 (1)