Retouren horen bij e-commerce. Dat is wat je overal hoort en wat je als webwinkelier ingeprent krijgt. Hier moet je nu eenmaal mee dealen. Of niet? In een nieuwe campagne duikt PostNL in de wereld van retouren en verzamelen ze praktische tips, waarbij ze hun retouroplossingen voor je op een rij zetten.

“Het managen van retouren is misschien wel de grootste troef die je als e-commerce-ondernemer zélf in de hand hebt.” - PostNL

Met deze zin eindigt de inleidende tekst voor het Magazine Retouren, dat PostNL speciaal voor deze campagne ontwikkeld heeft. Het doel van de campagne, die vandaag begint en tot halverwege mei zal lopen, is om online ondernemers op retouren te attenderen en hen te helpen hun retourproces te optimaliseren. Dit aan de hand van factsheets, onderzoeken, interviews en praktijkvoorbeelden van Blokker, Perfectly Basics, VodafoneZiggo, Sportshop.com en Schijvens.

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

“24 broeken bestellen en er 23 terugsturen, het gebeurt echt.” – PostNL

Uiteraard steunen wij als belangenvereniging voor webwinkels deze campagne, zeker ook met het oog op duurzaamheid. Een effectiever retourproces is niet alleen van belang voor de ondernemer, maar leidt ook tot minder retouren, wat natuurlijk beter is voor het milieu.

Benieuwd naar meer informatie? Bezoek dan de campagnepagina van PostNL.