Intertoys, winnaar van de Speelgoed & Games Award

Categorie
Gepubliceerd op: 13 april 2023
Bijgewerkt op: 13 april 2023
Geschreven door
Intertoys

De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. In de categorie Speelgoed & Games, Powered by Ippies, wist Intertoys de Award te bemachtigen. In dit interview vragen wij aan Mariska Buiter, E-commerce Manager bij Intertoys, hoe zij de Award wisten te winnen. 

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

"Intertoys is dé toonaangevende Nederlandse gevestigde speelgoedretailer en is marktleider in de speelgoedcategorie in Nederland. Wij bieden een geïntegreerd omnichannel-aanbod, waarbij gebruik wordt gemaakt van ons lokale winkelnetwerk", vertelt Mariska.

Intertoys heeft een landelijke dekking via haar winkelnetwerk van meer dan 220 winkels. Na de overname door Mirage Retail Group in september 2019, werd Intertoys nieuw leven in geblazen dankzij de implementatie van verschillende omnichannel initiatieven. Mariska vertelt dat het bedrijf de afgelopen jaren veel heeft geïnvesteerd in de positionering van het merk Intertoys.

Waarom hebben jullie meegedaan met de Shopping Awards?

"Na implementatie van de omnichannel-strategie en grote omzetgroei vonden wij het nu een mooi moment om mee te doen. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de online omgeving van Intertoys waardoor we ons weer op de kaart hebben kunnen zetten. Binnen Intertoys vinden we dat er in onze strategie een unieke positie is neergezet. Hierbij hebben we een focus op zowel online en, door onze landelijke dekking van winkels, ook op offline. Onze plaats in de Twinkle100 geeft aan dat onze online business van strategisch belang is", aldus Mariska.

Wat maakt jullie webwinkel zo bijzonder? 

"We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om onze webshop zo te optimaliseren dat onze bezoekers makkelijk kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Ook zijn we hard bezig om de website steeds leuker te maken zodat deze meer aansluit bij onze branding. Daarnaast zetten we de webshop volop in om via Click & Collect een bestelling te plaatsen en deze binnen 1 uur op te halen in de gekozen winkel. Meer dan 50% van onze online orders worden in de winkels opgehaald", vertelt Mariska.

Wat heeft het winnen van de award jullie gebracht?

"Het winnen van de award is een ware beloning voor het harde werken van het hele team. We zijn trots, omdat het een bevestiging is dat we de juiste focus hebben en met de juiste projecten bezig zijn om Intertoys nog beter te maken" geeft Mariska aan.

Welke plannen hebben jullie nog voor de toekomst?

"Dit jaar zijn we van plan om onze winkels in te zetten voor het verzenden van online orders (Ship from Store). Zo willen we ervoor zorgen dat we het assortiment vanuit onze winkels kunnen inzetten om het gehele assortiment online beschikbaar te krijgen. Daarnaast blijven we de customer journey optimaliseren en zetten we online marketing nog breder in, aangezien het grootste deel van de klanten zich via online oriënteert", vertelt Mariska over de toekomstplannen.


Wil je meer weten over Intertoys?

BEZOEK DAN HUN WEBSITE

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

  • Europese Unie beschermt consumenten tegen misleidende duurzaamheidsclaims

    Gepubliceerd op 24 april 2024
    Categorie

    Europese Unie neemt maatregelen om consumenten in e-commerce te beschermen tegen misleidende marketingpraktijken. Lees meer in dit artikel.

    Wetgeving Europa
  • Q&A SEA

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Video

    Tijdens deze Q&A gaven expert Yannick van der Ven en Sander van der Aa van Happy Horizon een korte introductie over het onderwerp en daarna hebben zij verschillende vragen beantwoord over SEA binnen e-commerce.

    SEA 800 X 400 (1)
  • Klantcontact na de aankoop, essentieel maar waarom?

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Kennisartikel

    Hoe bestrijd je als webshop onpersoonlijke reclame, en waarom moet je juist na de aankoop het contact met de klant zo goed mogelijk inrichten?

    Klantcontact
  • Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard

    Gepubliceerd op 18 april 2024
    Kennisartikel

    Vergelijk jouw eigen prestaties met de branche via het online dashboard, exclusief voor leden en businesspartners.

    Online Marketing Data Statistieken Op Beeldscherm En Mobiele Telefoon 800X400