Maximaal vertrouwen met de Thuiswinkel Trustbar

Leden van Thuiswinkel.org zijn trots dat zij de certificering voor het Thuiswinkelen Waarborg met succes hebben doorlopen. Het betekent dat ze handelen volgens het consumentenrecht en dat consumenten vol vertrouwen bij ze kunnen shoppen. Het Thuiswinkel Waarborg keurmerk wordt door 96% van de consumenten herkend. Zorg er daarom voor dat het keurmerk op iedere pagina duidelijk herkenbaar is met de Thuiswinkel Trustbar.

Green Friday

Wanneer je gecertificeerd bent, weet je dat jouw webshop juridisch, financieel en it-technisch gezond is. Voor consumenten betekent het dat ze vol vertrouwen bij jou kunnen shoppen. Thuiswinkel Waarborg wordt door 96% van de consumenten herkend. Zorg er daarom voor dat het keurmerk op iedere pagina duidelijk herkenbaar is met de Thuiswinkel Trustbar.

Hoe ziet de Thuiswinkel Trustbar eruit?

Hieronder zie je een voorbeeld van een webshop met de trustbar. 

Trustbar voorbeeld webshop

Wanneer een bezoeker op de trustbar, komt er een pop-up met alle informatie over je webwinkel en het actuele Thuiswinkel Waarborg certificaat, eventueel aangevuld met Thuiswinkel reviews. 

Voordelen Thuiswinkel Trustbar

 • Keurmerk en reviews bij elkaar en altijd in beeld voor extra vertrouwen.
 • Eenvoudige implementatie.
 • Reviews worden automatisch ingeladen.
 • Geschikt voor de mobiele versie van webshops.
 • De consument verlaat de shop niet. Wanneer hij de informatie in de trustbar wil bekijken, opent er een pop-up.
Thuiswinkel Waarborg Lijstweergave 800 X 400 Persoon Aan Het Typen Op Laptop

Implementatie via Google Tag manager

Stap 1: Genereer de HTML code voor de Thuiswinkel Trustbar via Mijn Certificering.

Stap 2: Log in bij Google Tag Manager (tagmanager.google.com)

Stap 3: Ga naar het tag-overzicht en klik op “Een nieuwe tag toevoegen”.

Screenshot Google Tagmanager - klik op een nieuwe tag toevoegen

Stap 4: Klik onder “tagconfiguaratie” op het potlood. Kies vervolgens bij “type tag kiezen” voor “aangepaste HTML”.

Screenshot Google Tag Manager - Klik onder “tagconfiguaratie” op het potlood.

Screenshot Google Tag Manager - Kies bij “type tag kiezen” voor “aangepaste HTML”.

Stap 5: Plak de code die je hebt gegenereerd via Mijn Certificering in het tekstveld. Kies vervolgens onder ‘Geavanceerde instellingen” bij “Tagactiveringsopties” voor “eenmaal per pagina”.

Screenshot Google Tag Manager - Plak de code die je via Mijn Certificering hebt gegenereerd.

Screenshot Google Tag Manager - Kies onder ‘Geavanceerde instellingen” bij “Tagactiveringsopties” voor “eenmaal per pagina”.

Stap 6: Klik onder “triggers” op het potlood, vink “All pages” aan en klik op “toevoegen”.

Screenshot Google Tag Manager - Klik onder triggers op het potlood, vink all pages aan en klik op toevoegen.

Stap 7: Klik op opslaan, geef eventueel de tag een naam en klik nogmaals op opslaan. Vervolgens bevestigt u de wijzigingen door op “verzenden” en “publiceren” te klikken. De tag is nu geïnstalleerd en de Thuiswinkel Trustbar wordt direct zichtbaar. Als je gebruik maakt van Thuiswinkel Reviews, verschijnt ook jouw reviewcijfer hierbij.

Screenshot Google Tag Manager - klik op opslaan en geef de tag een naam en klik nogmaals op opslaan.

 

Veelgestelde vragen

 • De Thuiswinkel Trustbar is de moderne variant van een 'simpele' keurmerk-afbeelding. Het is een soort plug-in die je met een stukje code in je site inlaadt waardoor consumenten altijd direct kunnen checken of jouw webshop daadwerkelijk is gecertificeerd door Thuiswinkel.org zonder jouw webshop te verlaten. 

  Wanneer de consument op de trustbar klikt, opent er een pop-up met alle informatie die voor hem/haar belangrijk is: geverifieerde contactgegevens, het actuele keurmerk-certificaat en eventueel Thuiswinkel Reviews.

 • De Thuiswinkel Trustbar blijft op dezelfde plek zweven wanneer er door de website gescrold wordt. Zo blijft het Thuiswinkel Waarborg en het bijbehorende vertrouwen altijd zichtbaar voor consumenten. Je kunt kiezen voor de linkerzijde of de rechterzijde en dan boven, midden of onder. De meeste webshops kiezen rechts-onder. Je kunt zelf meerdere opties proberen voordat je de definitieve versie kiest.

 • Via Mijn Certificering kunnen leden van Thuiswinkel.org een HTML code generen. Dit doe je door in de tool simpelweg aan te geven op welke plek de trustbar zichtbaar mag worden en in welke variant. Deze code kan een marketeer vervolgens eenvoudig toevoegen via Google Tag Manager. Een webbouwer is in veel gevallen niet nodig. 

  Lees meer over de simpele implementatie enkele stappen

 • Nee.