Wijnand Jongen kondigt vertrek aan als directeur van Thuiswinkel.org

Categorie
Gepubliceerd op: 20 januari 2021
Bijgewerkt op: 19 maart 2021
Geschreven door
Wijnand 800X400

Vandaag heeft Wijnand Jongen tijdens de Algemene Ledenvergadering van Thuiswinkel.org aangekondigd aan het eind van dit jaar te stoppen als directeur van de belangenvereniging. Na meer dan 20 jaar bij Thuiswinkel.org vindt hij het tijd voor nieuwe kansen voor de vereniging en voor zichzelf. Het doel is om voor de zomer een nieuwe directeur te verwelkomen.

Wijnand Jongen staat sinds de oprichting van Thuiswinkel.org in 2000 aan het roer van de belangenvereniging. Thuiswinkel.org groeide in die tijd van 38 leden naar meer dan 2.000 leden en partners, en vertegenwoordigt daarmee inmiddels zo’n 70% van de ruim € 25 miljard online omzet in Nederland. In Nederland geldt Thuiswinkel.org als dé toonaangevende belangenvereniging op het gebied van digital commerce. “Deze sector is me al meer dan 25 jaar dierbaar. Ik verheug me op een mooie toekomst, voor de vereniging en voor mezelf”, vertelt Wijnand Jongen.

Wijnand Jongen is voornemens zijn rol als President bij Ecommerce Europe te blijven uitoefenen. “De rest ligt nog open. Ik wil graag bij de sector betrokken blijven, mogelijk in een coachende, adviserende en/of toezichthoudende rol. Ik zou ook graag iets willen betekenen op het snijvlak van onderwijs en digital commerce en mogelijk nog een boek schrijven over retail in het post-coronatijdperk”, geeft Wijnand Jongen aan.

Paul Nijhof, die tijdens de ledenvergadering is herkozen als voorzitter van het bestuur: “Namens het bestuur wil ik Wijnand alvast bedanken voor zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van de sector. We zijn blij dat hij zijn besluit om te stoppen ruimschoots op tijd heeft aangekondigd. Daardoor zijn we met zijn hulp in staat om voor een zorgvuldige overdracht te kunnen zorgen. We zullen te zijner tijd op gepaste wijze van Wijnand afscheid nemen.”

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Wijnand Jongen
Wijnand Jongen 250x250

Deel dit nieuwsartikel