Welkoop, winnaar Shopping Awards

Categorie
Gepubliceerd op: 31 mei 2023
Bijgewerkt op: 31 mei 2023
Geschreven door
Ontwerp Zonder Titel (3) (3)

De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. Welkoop, de grote winnaar van de Shopping Awards, mag zich dit jaar de ‘DHL Beste Webwinkel van het Jaar’ noemen. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd heel wat stappen gemaakt en in dit interview vragen we aan Rob Kuster, CFO van Welkoop, welke stappen dit waren en hoe dit heeft bijgedragen aan de winst van de Shopping Awards.

Een breed scala aan producten

Welkoop, wat onderdeel is van Agrifirm, biedt een breed scala aan producten op de drie onderdelen tuin, dier en kleding. Het uitgebreide assortiment, wat uit hoogwaardige kwaliteit producten bestaat, wordt via circa 160 fysieke winkels verspreid over heel Nederland en tegenwoordig ook via hun webwinkel verkocht: “In 2019 kwam een nieuw management en een nieuwe strategie. Hierin is besloten dat we meer richting een omnichannel gaan bewegen en dé landelijke omnichannel retailer voor tuin en dier willen worden. Onze fysieke winkels waren al heel goeden we hebben als doel om onze klanten ook online dezelfde ervaring aan te bieden”, vertelt Rob.

Online heel wat stappen gemaakt

Naast het uitgebreide assortiment en de hoge kwaliteit producten die ze bij Welkoop hebben, is er ook sprake van een goede service en een goed advies. Dat blijkt uit de hoge klanttevredenheidscores die Welkoop jaar op jaar realiseert. Met specialisten op elk van de drie onderdelen weten ze bij Welkoop alle klanten goed te helpen. Om de klanten ook online dezelfde ervaring aan te bieden, zijn er online heel wat stappen gemaakt: ”Via al onze kanalen willen we de eerste retailer voor tuin en dier zijn waar mensen aan denken. Fysiek hadden we alles al goed geregeld, online hebben we heel wat stappen gemaakt om onze klantbelofte goed in te vullen. We zien ook dat klanten die in beide kanalen kopen meer besteden én loyaler zijn. Nadat we twee jaar geleden online echt de basis op orde hadden gekregen, wilden we ons ons graag meten met andere retailers”, aldus Rob.  

Deelname aan de Shopping Awards

Het kunnen meten met andere retailers was voor Welkoop een belangrijke reden om deel te nemen aan de Shopping Awards. Vorig jaar deed het bedrijf voor het eerst mee en wist het gelijk de publieksrijs voor de beste webwinkel in de categorie Dier te bemachtigen. De winst van deze publieksprijs was al een hele mooie waardering voor het bedrijf. Daarnaast werd ook de mening van experts, die Welkoop terugkreeg bij de Shopping Awards, heel erg gewaardeerd: “Nadat we vorig jaar onze eerste publieksprijs wisten te winnen, hadden we gelijk tegen elkaar gezegd dat we dit voor een tweede keer moesten winnen. Vanuit de experts kregen we inzichten waar we aan moesten werken en hier hebben we fors op ingezet. We wisten dat we goed bezig waren, maar dat we dit jaar de hoofdprijs in ontvangst mochten nemen, dat hadden we eerlijk gezegd nog niet verwacht”, vertelt Rob.


Meer weten over Welkoop?

Welkoop heeft nog veel ambitieuze plannen voor in de toekomst en wie weet gaan ze ook volgend jaar weer met een Award de deur uit. Ben je na het lezen benieuwd naar het bedrijf?

BEZOEK DAN DE WEBSITE >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard

  Gepubliceerd op 18 april 2024
  Kennisartikel

  Vergelijk jouw eigen prestaties met de branche via het online dashboard, exclusief voor leden en businesspartners.

  Online Marketing Data Statistieken Op Beeldscherm En Mobiele Telefoon 800X400
 • Embedded Lending als kans voor jouw bedrijf

  Gepubliceerd op 17 april 2024

  Embedded Finance gaat een stap verder dan traditionele bancaire diensten: financiële functies worden hierbij geïntegreerd in platforms en andere SaaS-oplossingen. Rabobank biedt een breed assortiment hiervan aan.

  Ondernemerschap
  Business Partner
 • Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

  Gepubliceerd op 4 april 2024
  Kennisartikel

  Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Daarnaast bevelen ze je webshop vaker aan en delen ze meer data. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

  Customerloyalty2
 • Data: Het nieuwe goud?

  Gepubliceerd op 28 maart 2024
  Kennisartikel

  Veel e-commerceorganisaties zetten data al succesvol in om hun prestaties verder te optimaliseren. Binnen het mkb zijn er echter veel bedrijven die de eerste stappen met data nog moeten zetten. Deze bedrijven hebben mensen nodig die begrijpen wat een e-commercebedrijf nodig heeft op het gebied van data en wat data voor een e-commercebedrijf kan betekenen.

  Data Binaire Code Digitaal 800X400